Kalifornien

Tog fel väg - dog i ödemarken

Av: 

Julia Burman Görans

NYHETER

Paret var på väg hem till sonen för att fira Mors dag.

Men efter att ha kört fel blev de strandsatta i öknen i två veckor.

"Älskling, vi gör alla misstag. Vi gör alla fel val" sa frun till sin make innan han dog, skriver AP.

De två pensionerade skolbusschaufförerna Dianna Bedwell och Cecil "Paul" Knutson var på väg till Palm Springs i början av maj för att äta middag hos sin son när Knutson av misstag råkade köra fel. Ett olyckligt misstag som skulle leda till att han avled en vecka senare, rapporterar AP.

När Knutson försökte svänga tillbaka på rätt väg fastnade bilen på en sten. Trots att eftersökningar gjordes både från land och från luften kunde ingen återfinna parets bil som stod gömd under träden i ett avlägset ökenområde i Kalifornien.

Levde på smörkrämspaj och apelsiner

Makarna, som båda led av diabetes, lyckades överleva en vecka på regnvatten, en smörkrämspaj och tre och ett halvt kilo apelsiner. Till slut kunde ingen av dem gå och Knutson, som tog sig fram med käpp och rullator, avled efter en veckas kamp, 79 år gammal, skriver AP.

– Han somnade bara. Jag tackar Gud för det. Det fanns ingen smärta, ingen vrede, ska Dianna Bedwell ha sagt.

Förlåter maken

Bedwell förlåter sin make för att han tog fel väg och att hon var beredd att dö tillsammans med honom.

– "Älskling, vi gör alla misstag. Vi gör alla fel val", sa jag till honom. Vi hade 29 underbara år tillsammans. Om vi klarar det, så är det okej. Om vi inte gör det, så är det okej, berättade Dianna Bedwell efter en minnesstund som hölls för Cecil "Paul" Knutson.

Dianne Bedwell återfanns kraftigt uttorkad den 24 maj på en grusväg i närheten av ett scoutläger nordost om San Diego och kunde föras till sjukhus. Knutson hittades död utanför dörren till förarsätet. En obduktion visade att han avled av en hjärtattack som orsakades av förträngning av blodkärlen.

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalifornien