Brott

Bad dem släcka cigaretten – misshandlades

Av: 

Christoffer Malm

NYHETER

En livräddare på klassiska Venice Beach överfölls av två män sedan han bett dem släcka sina cigaretter.

Hela slagsmålet fångades på film.

– Det här är första gången något sådant händer, säger Kenichi Haskett, chef över livräddarna i Los Angeles.

En tänd cigarett blev gnistan som orsakade ett rejält slagsmål på kända Venice Pier i Los Angeles-trakten i torsdags kväll.

En "lokal surfare" fångade händelsen på film, skriver tv-kanalen ABC.

När livräddaren, klädd i klassiskt röda kläder och utrustad med ett flytverktyg liknande de i kult-serien Baywatch, hoppar ner från övervakningstornet på Venice-piren blir han genast påhoppad av två män runt de 30.

Enligt vittnen som talat med polisen ska de bägge männen ha kastat upp en tänd cigarett i livräddartornet, varpå livräddaren tog sig ner för att prata med dem.

Varningskon som vapen

Mitt bland strandflanörerna urartar situationen snabbt till ett våldsamt slagsmål. Med förenade krafter går de bägge männen på livräddaren med sparkar och slag.

Med flytetyget som tillhygge slår han tillbaka, med hjälp av en badbyxeklädd man som använder en varningskon som vapen.

– Det här är första gången något sådant händer, som jag kan minnas. Vi hamnar inte i fysiska dispyter, säger Kenichi Haskett, chef över livräddarna i Los Angeles.

Sparkade mot huvudet

Flera andra livräddare och privatpersoner rycker in och försöker stoppa slagsmålet. En kvinna, som också greps i samband med händelsen, försöker sparka livvakten i huvudet och skriker flera gånger att han utsatt henne för sexuella trakasserier.

– Jag har sett mycket, men det här var något helt annorlunda. Vanligtvis är livräddare avslappnade och försöker hålla frid, säger vittnet Chase Gilliland till tv-kanalen NBC.

Utslagen i en blodpöl

När slagsmålet väl är över ligger en av männen helt utslagen på marken, med huvudet i en blodpöl. Han fördes till sjukhus med okända skador.

Även livräddaren fördes till sjukhus – med misstänkt bruten hand.

Enligt Kenichi Haskett hade livräddaren sagt åt sällskapet att släcka sina cigaretter. Det råder rökförbud på piren.

– Det är bara vidrigt. Det känns tråkigt att komma hit när det finns en gäng dumma personer som gör saker som förstör för alla andra, säger surfaren Kim Ternenyi till NBC.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Los Angeles

USA