Man gripen misstänkt för ”krämofredanden”

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
En man har anhållits misstänkt för flera fall av ofredanden i Eskilstuna. Arkivbild.

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för flera uppmärksammade fall av ofredanden mot kvinnor i Eskilstuna den senaste tiden.

– Han är misstänkt för elva fall av ofredanden där elva olika kvinnor är målsägande, säger åklagare Lina Elswing till TT.

Enligt polisen ska mannen ha sprutat hudkräm och tafsat på en rad kvinnor i åldrarna 13–60 i framför allt centrala Eskilstuna. Kvinnorna har anmält att de utsatts för liknande ofredanden mellan den 13 februari och den 2 mars i år. De flesta har uppgett att en okänd man rört vid dem för att sedan spruta kräm på dem.

Gripandet skedde under onsdagen, vilket Eskilstuna-Kuriren var först att berätta om.

– En polisman såg mannen ute på stan och kände igen honom, eftersom han hade sett övervakningsfilmer från ett ofredande inne i en Ica Maxi-butik. Han kände igen mannens signalement och hämtade in honom på en gång för förhör, säger Lina Elswing.

Elswing vill inte uttala sig om vad som kommit fram i de inledande förhören med den misstänkte mannen. Senast på lördag måste hon ha tagit ställning till om han ska begäras häktad eller inte.