Kungen drabbad av falska nakenbilder

Sprids på internet - hovet funderar på att slå tillbaka

Kungens ansikte har monterats in på Christer Petterssons nakenbilder från herrtidningen Svenska Hustler på en sida på internet.

- Det här låter inte bra, säger Morgan Gerle på hovets presstjänst.

FEJKADE FOTON Nu är det kungens tur att drabbas av falska nakenbilder på internet. Det här låter inte bra säger hovets presstjänst.
FEJKADE FOTON Nu är det kungens tur att drabbas av falska nakenbilder på internet. Det här låter inte bra säger hovets presstjänst.

Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har smutskastats av internetsidor som publicerat falska porrbilder på dem.

Nu har kungen drabbats av en internetsajt som i två veckor lagt ut fejkade nakenbilder på honom som de påstår är äkta.

Manipulerade foton

Men det är lögn. Kungens ansikte har i stället monterats in på de gamla utvikningsbilderna av Christer Pettersson - som en svensk porrtidning publicerade för 14 år sedan.

Det rör det sig om fem manipulerade foton där kungen (Christer Pettersson) naken bland annat ligger på en björnfäll och skålar i champagne. Hovet ser mycket allvarligt på de fejkade nakenbilderna:

- Rör det sig om oegentligheter ska vi naturligtvis kontrollera hur vi kommer att gå vidare med detta, säger Morgan Gerle.

Rättsliga åtgärder

När en hårdporrsajt i juni 2003 publicerade manipulerade samlagsbilder på Victoria och Madeleine hotade kungen med rättsliga åtgärder.

Sidans skapare tog då snabbt bort bilderna och gav kungahuset en offentlig ursäkt.

Aftonbladet har förgäves sökt den nu aktuella sajtens ansvariga för en kommentar.

Daniel Nyhlén

Publisert: