Han behåller mordstugan

NYHETER

Ägaren: Vi är inte skrockfulla och tror inte att folk går igen

1 av 2 | Foto: MINNS 52-ÅRINGEN Bengt Landin, ägare och granne till stugan där polisen misstänker att Helén Nilsson mördades 1989. - Det var inte mycket vi såg av honom, berättar Bengt Landin.

BOKESLUND

I sin jakt på spår efter mordoffret Hélene Nilsson gräver polisen upp trädgården och sågar upp golven.

Men ägaren Bengt Landin är inte bekymrad.

- Vi tänker behålla stugan. Vi är inte skrockfulla.

Makarna Landin flyttade till det idylliska sommarstugeområdet Bokeslund, utanför Höör, i mars 1990. De blev då grannar med den 52-årige man som sitter häktad misstänkt för att ha kidnappat och mördat tioåriga Helén Nilsson från Hörby 1989.

- Det var inte mycket vi såg av honom, berättar Bengt Landin. Vi tyckte mest det var hemskt att han hade en hund som alltid skällde och gnällde. Vi led med den.

Köpte stugan

Ett par månader senare sålde mannen stugan. En person som hjälpte honom flytta berättar att de hämtade en hel del saker i stugan.

- Bland annat hade han en tavla han själv gjort. Den föreställde en vacker kvinnokropp - men med ett ormhuvud. Jag tyckte han verkade ha en märklig kvinnosyn.

Han flyttade drygt ett år efter mordet på Helén Nilsson. Senare köpte grannarna Landin byggnaden. Och de äger den fortfarande.

- Vi har många barn och barnbarn och behövde den som gäststuga.

De blev något förvånade när polisen förra veckan knackade på.

Nu har de sett hur polisen grävt ett stort hål i trädgården och berättar att delar av sovrumsgolvet är borttaget.

De tänker behålla stugan.

Sökte spår i går

- Visst kan det kännas obehagligt att folk mördats i vår stuga - men vi är inte skrockfulla och tror inte att folk går igen.

I går var poliserna åter i byggnaden och sökte fler spår efter Helén Nilsson - men även efter Jannica Ekblad som mördades på sommaren 1989.

Den misstänkte mördaren förhördes i går i ytterligare tre timmar - och fortsatte att neka.

Pelle Tagesson