USA: Utredning mot Michael Flynn läggs ned

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
USA:s president Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn. Arkivbild.
Foto: Carolyn Kaster/AP/TT
USA:s president Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn. Arkivbild.

USA:s justitiedepartement lägger ned utredningen mot president Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn. Beskedet ses som en politisk framgång för Trump.

I en skrivelse från departementet meddelas att det faktum att Flynn i december 2017 förklarat sig skyldig till att ha ljugit för FBI under ett förhör om hans Rysslandskontakter var tvivelaktigt eftersom hans påstådda lögner inte var betydelsefulla.

Justitiedepartementet slår samtidigt fast att FBI:s ursprungliga utredning mot Michael Flynn saknade "grundläggande utredningsrelevans". Departementet leds av justitieminister Bill Barr som står Trump mycket nära.

Flynn nekade i ett FBI-förhör till att 2016 ha diskuterat amerikanska sanktioner mot Ryssland med landets dåvarande USA-ambassadör Sergej Kisljak, men det kom senare fram att han faktiskt hade gjort det.

Torsdagens besked kommer samtidigt som Flynn försöker få sitt erkännande tillbakadraget.

Trots att Trump sparkade Flynn efter att han varit i tjänst i endast 22 dagar har presidenten hela tiden sagt att hans förre säkerhetsrådgivare var "utsatt för en häxjakt" och att Flynn är "en god man".

Efter torsdagens besked från justitiedepartementet sade Trump att Flynn "är en oskyldig man".

Publicerad:

LÄS VIDARE