Nya fall i Wuhan skapar oro

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Det senaste dygnet har 17 nya coronafall registrerats i Kina.

Fem är från Wuhan som rapporterar sitt första nya fall på över en månad.

Nu oroar sig landet för att en andra våg är på väg att bryta ut.

Samtidigt som flera av världens länder så smått börjar öppna upp sina samhällen igen kommer oroväckande rapporter från Kina och coronavirusets epicentrum, staden Wuhan, skriver CNN.

Det senaste dygnet har 17 nya fall upptäckts i landet – varav fem i Wuhan.

Högsta siffran

Det är den högsta siffran sedan den 28 april och indikerar att landet kan vara på väg mot en andra virusvåg då de flesta av fallen tros komma inifrån.

I början på april började Wuhan lätta på restriktionerna efter att staden varit nedstängd i 76 dagar. Men nu väntas hårdare restriktioner införas igen.

Elever återvänder till en skola i Wuhan iförda skyddsmasker, 6 maj.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Elever återvänder till en skola i Wuhan iförda skyddsmasker, 6 maj.

Även i staden Shulan i provinsen Jilin i nordöstra Kina, med gräns mot Nordkorea, där resterande fall upptäckts har nu nya restriktioner införts.

Totalt har 82 918 personer hittills konstaterats smittade av covid-19 i Kina, och fler än 4 600 personer har bekräftats döda, uppger hälsomyndigheter.

Över 78 000 personer har dock tillfrisknat och skrivits ut från sjukhusen.

”Inte över förrän det är över”

Även i Sydkoreas huvudstad Seoul kommer oroväckande rapporter om att landet kan vara på väg in i en andra våg, trots tidigare framgångar.

Så sent som i onsdags bestämde sig landet för att lätta på restriktionerna men i samband med att 20 personer konstaterats smittade efter en utekväll i nattklubbsdistriktet Itaewon stängdes snabbt stadens uteliv igen.

– Det är inte över förrän det är över, sa Sydkoreas president Moon Jae-in i samband med rapporten om det nya utbrottet.

PODD Barnens frågor om coronaviruset

Coronapandemin har förändrat livet för oss alla i hela världen. Ingenting är som det brukar vara. Vuxna kan ta in och förstå det som händer, men vad innebär det här för barn? Vilka frågor rör sig i barnens huvuden kring allt med corona? Det ska vi ta reda på i det här lite speciella avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE