Fler butiker i Uppsala påverkas av corona-krisen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sedan tidigare har både Flash och Dae Axelsson slängt in handduken, och även barnklädesjätten Polarn o. Pyret flaggat för att man tvingas genomföra en rekonstruktion.

Nu har flera av butikerna i Uppsala fått problem på grund av corona-krisen.

H&M tvingas till drastiska åtgärder på grund av kraftigt sjunkande försäljning i spåren av coronakrisen.

I veckan meddelade klädjätten, som har tre butiker i Uppsala, att man tvingas till stora permitteringar. Enligt uppgifter till Dagens Industri kan hälften av alla anställda på de centrala funktionerna, varav de flesta finns i Sverige, komma att permitteras.

– Dialog med medarbetare om tillfälligt förkortad arbetstid som berör tiotusentals medarbetare globalt har inletts på flera marknader, bekräftar kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel för Di.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fler butiker i konkurs

H&M är dock inte den enda butik i Uppsala som har problem. I slutet av mars gick klädkedjorna Flash och Dea Axelsson, som tillsammans har fyra butiker i Uppsala, i konkurs.

Nyligen meddelade också företaget RNB Retail and Brands att de har ansökt om rekonstruktion för sitt dotterbolag Polarn o. Pyret.

”Anledningen är kraftigt vikande försäljning till följd av Covid-19 krisen”, skriver företaget på sin hemsida.

Foto: Hasse Holmberg/TT Nyhetsbyrån
Barnklädesjätten Polarn o. Pyret i rekonstruktion.

Stänger sina två butiker i Uppsala tillfälligt

Även modekedjan Gant, som har butiker i både Gränbystaden och Uppsala City, påverkas och stänger sina två butiker i Uppsala. I Gants fall handlar det dock bara om en tillfällig stängning.

– Vi har stängt butiker på flera av våra marknader då vi följer utvecklingen av covid-19 och rådgivningen från WHO samt lokala myndigheter noga. Vår främsta prioritering är att skydda vår butikspersonal i så stor utsträckning som möjligt, säger Gants vikarierande nordiska marknadschef, Karin Bergenstråhle, till UNT.

Publicerad:

LÄS VIDARE