Kvinna sköts under videoinspelning – polisen släpper bild på misstänkt skytt

avKarl Enn Henricsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Under en videoinspelning med en känd rappare sköts en kvinna. Nu släpper polisen en bild på den person som misstänks ha hållit i vapnet.

– Det bästa är om den här personen själv går in och anmäler sig på närmaste polisstation, säger kriminalinspektör Lars Sandgren.

Under natten mellan den 7 och 8 december spelade en känd rappare in en musikvideo i en villa på Ingarö i Stockholms skärgård. Vid inspelningen ska illegala skjutvapen ha använts.

Ett skott avlossades och träffade den kvinna, som filmade videon, i armen. Hon dumpades framför en ambulans som av en slump var i närheten.

Polisen har säkrat videomaterialet och väljer nu att släppa bild på den person som misstänks ha avlossat skottet.

1 av 2 | Foto: POLISEN

Polisens uppmaning: Överlämna dig

Han misstänks för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

– Vi har gått bet på att internt identifiera den här personen, och vi är oerhört angelägna att få prata med honom. Vi vill verkligen reda ut vad som hände vid tillfället. Det som hände var allvarligt, men det kunde ha slutat så mycket värre, säger kriminalinspektör Lars Sandgren vid polisen i Nacka.

– Det bästa är om den här personen själv går in och anmäler sig på närmaste polisstation. Annars vill vi gärna få in tips om vem personen är.

Sedan tidigare sitter en man i 25-årsåldern häktad misstänkt för grovt vapenbrott.

Specialstyrka jagade rapparen

Någon dag efter händelsen kom en 18-åring in på en polisstation och erkände att han hade avlossat skottet. Men det är uppgifter som polisen inte tror på.

Inledningsvis jagade polisen även rapparen, och polisens piketstyrka stormade en bostad i Stockholmsområdet. Någon dag senare överlämnade rapparen sig till polisen. Han förhördes men frihetsberövades inte.

Alla misstänkta nekar till brott.

Kvinnan mår under omständigheterna bra.

Tips till polisen lämnas via telefonnummer 114 14.

Fotnot: Aftonbladet har tidigare publicerat en bild på mannen. Efter att han har identifierats av polisen har vi anonymiserat bilderna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ingarö

Brott

Vapenbrott

AB Voice