Hundparkering testas på Ikea i Borlänge

Den som besöker Ikea får inte ta med hunden in. Därför har deras varuhus i Borlänge nu installerat tre hundparkeringar utanför entrén. På så sätt slipper hundägare lämna hunden hemma – eller i bilen.

Initiativet bakom hundparkeringarna utanför Ikea i Borlänge kommer från varuhusets anställda. Flera kunder ska under sommaren ha oroat sig för ensamma hundar i varma bilar.

– Vi började fundera på det och vad vi kan göra för hundarna. Då hittade vi ett företag som hyr ut hundparkeringar, säger Sara Bergström, kundrelationschef på Ikea Borlänge.

Används med app

De tre båsen, som installerades i fredags, reglerar temperaturen automatiskt. Dessutom rengör buren sig själv, och kunderna öppnar och låser den via en app.

– Om det är ledigt så låser man upp, sätter in hunden och sedan är det låst under den tiden som kunden befinner sig i varuhuset. I appen har kunden registrerat hunden och sig själv ifall vi behöver kontakta den, säger Andreas Aldrin, Easy Buying Manager på varuhuset.

Efter en timme får ägaren en notifikation om att det är dags att hämta hunden.

Första Ikea-varuhuset i Sverige

Om hundparkeringen visar sig vara populär tror man att fler Ikea-varuhus tar efter.

– Vi har fått jättemycket positiv respons. Dels när vi installerade hundparkeringen men också i helgen när en del hundar testade den, säger Sara Bergström.

Räcker tre stycken?

– Det får vi se. Vi är först ut i Sverige så vi får se hur populärt det blir så får vi utvärdera efter det.

Publisert:

LÄS VIDARE