Larm om våldtäkt och våldtäktsförsök utomhus i Stockholm

avMichael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Under natten mot lördagen fick polisen larm om en misstänkt våldtäkt, och ett misstänkt våldtäktsförsök, i centrala Stockholm.

I båda fallen var det kvinnor i 20-årsåldern som utsattes.

– Kvinnorna är förda till sjukhus för vård, säger Towe Hägg vid polisen i Region Stockholm.

Den första händelsen fick polisen larm om vid klockan 01.46 natten mot lördagen då de fick samtal om att en medvetslös kvinna i 20-årsåldern befann sig vid Kungsbron i centrala Stockholm.

– Omständigheter kring händelsen gör att vi inte kan utesluta att kvinnan varit utsatt för brott och vi har därför inlett en förundersökning om försök till våldtäkt, säger Towe Hägg.

Både polis och ambulans kom till platsen och kvinnan, som då inte längre var medvetslös, fördes till sjukhus med ambulans för undersökning. Hon hade under lördagsmorgonen ännu inte blivit hörd av polisen.

Okänd man överföll på gatan

Vid tretiden kom ytterligare ett larm om ett överfall. En kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon blivit våldtagen av en okänd man utomhus på Karlbergsvägen i Vasastan. Enligt polisen rör det sig om en fullbordad våldtäkt.

– Kvinnan är förd till sjukhus och vi arbetar vidare med vad som har hänt och vem den misstänkte gärningsmannen kan vara, säger Towe Hägg.

Platsen är avspärrad och det pågår en teknisk undersökning med bland annat kriminalsökshund, enligt polisen. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Vasastan

Våldtäkt