Här utbryter kaos under livesända slagsmålet

SVT var på plats när publiken stormade arenan i Halmstad

avGustaf Tronarp

Mannen vräker sin motståndare mot repen och slår honom upprepade gånger i ansiktet.

Då kastar sig publiken in i ringen – och ett jätteslagsmål utbryter.

Tumultet fångas av SVT:s dokumentärteam.

– Hade någon haft ett vapen så hade det kunnat sluta väldigt illa, säger reportern Diamant Salihu.

De två männen beskrivs som ärkerivaler. När de går upp i ringen är stämningen i arenan febrig. Motståndarna attackerar varandra med sparkar och slag mot ansikte och kropp. Förutom tunna handskar saknar de helt skyddsutrustning.

Vid ett tillfälle pressar en av männen den andra mot repen. Sedan slår han honom flera gånger i ansiktet, trots flera uppmaningar att sluta från en person som agerar domare.

Det får publiken att blanda sig i fajten. Flera tar sig in i ringen och börjar slåss med varandra. En man krossar ett glas mot en bardisk och ansluter till kalabaliken. Andra kastar stolar mot våldsverkarna.

Fotografen träffades av stol

De kaosartade scenerna utspelade sig i en lokal i Halmstad i början av oktober. Där arrangerade sajten Roast Live slagsmål som livesändes på sociala medier.

Ett team från SVT var på plats för att följa arrangemanget. Det skildras i dokumentären ”Leva live”.

– Det var obehagligt eftersom det inte fanns någon som hade kontroll över situationen. Fotografen träffades av en stol på benet. Han fick ett rejält blåmärke, säger reportern Diamant Salihu.

– Det var många som var väldigt arga. Hade någon haft ett vapen så hade det kunnat sluta väldigt illa.

Den första polispatrullen som kom till platsen fick dra sig tillbaka och invänta förstärkning. Ingen person skadades allvarligt i samband med händelsen.

1 av 4 | Foto: SVT
Sajten Roast Live arrangerade slagsmål som livesändes på sociala medier.

Försvarar slagsmålen: Visar att vi är vuxna

”Leva live” är ett samarbete mellan SVT Nyheter och SVT Dokumentär. I programmet får tittarna följa flera personer som blivit profiler genom att sända live på sociala medier.

– Livesändningarna är en ny form av reality-tv. De här människorna är sig själva utan några filter. Jag tycker att det här fenomenet är väldigt fascinerande, säger Diamant Salihu.

Den urspårade slagsmålsgalan anordnades av en person som kallar sig ”Nabbe” på nätet. I dokumentären försvarar han de kontroversiella tillställningarna.

– Hade detta skett ute på gatan hade det kanske slutat med att någon huggit eller skjutit den andra, säger han.

– Då känner jag: Varför inte visa att vi kan ta sådant här i en sparringmatch i stället, sköta det professionellt och visa att vi är vuxna? Man behöver inte alltid använda vapen.

ARTIKELN HANDLAR OM