Autistiska Davids fråga väckte stora reaktioner på internet – hyllas

avJasmin Lindberg

Publicerad:

Autistiska David, 21, har svårt att skaffa vänner. En dag frågade han sin mamma om någon skulle tycka om honom – då valde hon att dela frågan på Twitter.

Förra veckan ställde David Bloch, 21, från Florida, en fråga till sin mamma som han aldrig ställt tidigare och som högg till hennes modershjärta. David har svår autism och lider av en immunbriststörning som hållit honom isolerad under barndomen.

”Jag kunde säga att han tänkte eller bearbetade något. Sedan tittar han bara på mig och frågar: "Skulle någon tycka om mig?", säger hans mamma, 61-åriga Kerry Bloch, till BBC.

Mamman berättar till BBC att hans fråga var den första frågan som han någonsin ställt henne. Efter det lämnade hon rummet för att för att släppa fram tårarna.

”Jag ville inte att David skulle tro att jag var upprörd”, sa hon till tidningen.

Skriver ett inlägg på Twitter

Enligt tidningen BBC svarade mamman tillbaka att det visst fanns tusentals personer där ute som skulle tycka om honom. Och att han var en underbar kille.

Efter det lade hon upp en bild på sin son på sin Twitter med texten: ”Min 21-årige autistiske son har inga kommunikationsfärdigheter. I dag ställde han mig sin första fråga någonsin. Vilket var: Kan någon tycka om mig?”

Överöses med hyllningar på sociala medier

Nu har inlägget delats och gillats av tusentals personer och berört många hjärtan. Andra föräldrar har svarat tillbaka med bilder på sina barn och hälsat att deras barn gärna skulle vilja bli vänner med David. Även lokala fotbollslag har reagerat och skickat personliga videohälsningar till honom.

På sin Twitter tackar mamma Kerry för reaktionerna och lade upp en bild på David med en tackhälsning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Autism

Twitter