Malmö

Polisen: Ett mord vi varit rädda för

avTT

Foto: Andreas Hillergren/TT
En person fördes till sjukhus efter en skottlossning i Malmö på torsdagskvällen, men hans liv gick inte att rädda.

Torsdagens mord i Malmö knyts till en pågående uppgörelse i den undre världen.

Ett dåd som polisen befarat skulle ske.

En man i 30-årsåldern sköts med flera skott på öppen gata i södra Malmö vid 22-tiden på torsdagen. Hans liv gick inte att rädda, och polisen säger nu att mordet inte varit oväntat.

– Det här var en skjutning och ett mord som vi har varit rädda för i de kriminella kretsarna, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus under en presskonferens och fortsätter:

– Det har funnits så pass mycket information bland de kriminella att vi har vetskap om att det funnits kontrahenter i Malmö som vill skada varandra. Detta är ur de grupperingarna.

Den skottskadade mannen hittades vid ett fordon. 20 minuter innan skottlossningen inträffade kom ett larm om en trafikolycka vid Sevedsplan, som ligger några kilometer bort. Men inga spår efter en trafikolycka hittades.

Ingen är gripen för mordet. Stefan Sintéus vill inte gå in på om det finns misstänkta personer, men säger att polisen gör en kartläggning av kriminella grupperingar.

– Vi efterlyser tips från personer som kan ha sett något. Det var inte så sent på kvällen så det bör finnas personer som kan ha sett något, säger han.

En bit därifrån inträffade en explosion några timmar senare.

– I nuläget ser vi ingen koppling mellan mordet och sprängningen i natt.

Foto: HANSSON KRISTER/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisområdeschef Stefan Sintéus i Malmö. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skotthål i en bil som undersöks av kriminaltekniker på Munkhättegatan i höjd med Serenadgatan i Malmö tidigt på fredagsmorgonen.
1 av 7 | Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Läs också:

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö