Polisen befarar: 30 kvinnor dödade av seriemördaren på Cypern

Nikos Metaxas, 35, har erkänt sju mord

Misstänkte seriemördaren Nikos Metaxas kan ha dödat 30 personer.

Han har redan erkänt sju mord på Cypern – fem utländska kvinnor och två flickor.

I jakten på fler offer draggar polisen en sjö i en övergiven gruva efter att ha hittat en mystisk resväska på botten.

Han har erkänt sju mord – och kallas Cyperns första seriemördare.

Det hela uppdagades när polisen hittade Mary Rose Tiburcio mördad i ett övergivet gruvschakt i närheten av huvudstaden Nicosia den 14 april.

Den 38-åriga filippinskan och hennes sexåriga dotter Sierra hade varit försvunna en längre tid och när polisen gick igenom Mary Roses chatthistorik fann man kopplingar till cypriotiske militären Nikos Metaxas, 35.

Polisen misstänker att även den 6-åriga flickan mördats. Kroppen har ännu inte hittats.

Har erkänt sju mord

Nikos Metaxas greps av polisen för någon vecka sedan och sedan dess erkänt att han dödat totalt sju personer de senaste tre åren – fem vuxna kvinnor och två minderåriga flickor.

Förutom Mary Rose Tiburcio hittades även kroppen efter Arian Palanas Lozano, 28, även hon från Filippinerna, i det övergivna gruvschaktet. Hon hade också varit anmäld försvunnen under en längre tid. Polisen har hittat bilder hos Nikos Metaxa tagna i hennes bostad samma dag hon försvann.

Polisen har också hittat en ännu oidentifierad kvinnokropp på en militär skjutbana på Cypern. Man tror att hon har ursprung i Indien eller Nepal och fyndet gjordes efter att Metaxas talat om var hon fanns begraven, skriver AP.

Draggar sjö

Nu söker den cypriotiska polisen febrilt efter fler offer.

En poliskälla uppger för nyhetsbyrån AP att sökandet just nu koncentreras till en övergiven koppargruva vid byn Xiliatos. Detta efter att en fjärrstyrd kamera lokaliserat en resväska i en konstgjord sjö.

Metaxas har sagt i polisförhör att han dumpat kropparna på olika platser och polisen söker i fler sjöar på Cypern.

Polisen misstänker att han kommit i kontakt med sina offer via dejtingsajter och befarar att uppemot 30 kvinnor kan ha fallit offer för seriemördaren, skriver The Times.

Aldrig tidigare har cypriotiska polisen haft att göra med en seriemördare och har därför kallat in experthjälp från Storbritannien. Utredare med erfarenhet av flera mordoffer och rättsmedicinska specialister är på väg.

Stor manifestation i Nicosia

De brutala kvinnomorden har väckt vrede på Cypern. Under fredagen samlades nästan tusen personer utanför presidentpalatset i Nicosia för att hedra offren.

– Jag kände att jag var tvungen att göra något för de mördade och försvunna kvinnorna, säger Maria Mappouridou, som organiserade manifestationen.

President Nicos Anastasiades säger att han är chockad över upptäckten att oskyldiga utländska kvinnor och barn har mördats.

Polisen har fått kritik för att inte ha utrett kvinnornas försvinnande tillräckligt. Kritiker menar att det beror på att kvinnorna är utländska medborgare.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN