Läraren bar studentens son under lektionen

Barnvakten var sjuk – då ställde professorn upp

avClaes Olsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Georgia Gwinnett College
Nu hyllas Ramatas fina gest.

När barnvakten blev sjuk tvingades en student ta med sin son till skolan. Då underlättade läraren genom att bära barnet under den tre timmar långa föreläsningen.

Biologiprofessorn Ramata Sissoko Cissé, i den amerikanska delstaten Georgia, hyllas av tiotusentals personer på sociala medier. Bilden som sprids visar hur hon tar hand om en av sina studenters barn under hela anatomiföreläsningen.

Studenten hade tvingats ta med sig sin son till högskolan efter att barnvakten blivit sjuk och Ramata Sissoko Cissé såg inga problem med det.

– För att hon skulle lita på mig kändes det som att jag var tvungen att hjälpa till. Det kändes som en moralisk skyldighet, säger hon till CNN.

Knöt fast med labbrock

Men det var först när det lilla barnet började störa sin mammas studiero som professorn ryckte in. Studenten hade nämligen svårt att bära barnet och samtidigt föra anteckningar.

– Jag sa: ”Ge mig barnet”, säger Ramata Sissoko Cissé.

Med hjälp av en vit labbrock kunde hon knyta fast pojken på ryggen. Kort därefter somnade han – och störde inte någon under den tre timmar långa föreläsningen. Nu hyllas professorn.

– Kärlek och medkänsla är en del av filosofin i mitt klassrum, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Georgia

Spädbarn