Publicerad:
Uppdaterad:

Algotsson Ostholt: "Vi är fortfarande i chock"

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Sara Algotsson Ostholt. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sara Algotsson Ostholt. Arkivbild.

Sara Algotsson Ostholt drabbades tidigare i veckan av en tragedi när OS-silvermedaljörens hästtransport började brinna och en tävlingshäst dog. Nu uttalar sig 44-åringen för första gången om olyckan.

"Vi är fortfarande i chock och vad som har hänt är fruktansvärt och mycket tragiskt", skriver hon i ett sms till tidningen Hippson.

Det var i måndags olyckan inträffade. Fältryttaren Sara Algotsson Ostholt, sonen Eric, hennes hästskötare Roberto Scherneck och de två hästarna Arpertina och Chacco's Crack var på väg hem från tävlingar i Sopot, Polen. Då började hennes lastbil att brinna.

"Vi är fortfarande i chock och vad som har hänt är fruktansvärt och mycket tragiskt! Allt gick otroligt snabbt", skriver Algotsson Ostholt, OS-silvermedaljör i fälttävlan 2012, i ett sms till tidningen Hippson.

Hon skriver att de hade stannat och tankat och en kvart senare såg hon att tjock rök bolmade ut från bakluckan på lastbilen. Hästskötaren rusade ut och fick ner den bakre rampen och de klarade att få ut den häst som stod placerad längst bak.

"Vi försöker att få upp mellanväggen, men allt är övertänt och lågorna slår emot oss. Vi lyckas inte rädda den andra hästens liv. Roberto springer och får ut Eric ur lastbilen", skriver Algotsson.

"Jag är så tacksam att han (Roberto) var med mig och reagerade så snabbt och handlingskraftigt. Hela lastbilen är helt utbränd, det är bara skrot kvar. Vi är mycket tacksamma att Eric, Roberto och jag överlevde och är i gott skick. Det är fruktansvärt tragiskt med våra hästar."

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: