Betongvägg rasade – gravid kvinna död i skalv

TT-AP

Publicerad 2023-12-03

Det kraftiga jordskalvet inträffade på lördagen öster om ön Mindanao.

En gravid kvinna har dött efter att hon och hennes familj träffats av en betongvägg som rasade under jordskalvet i södra Filippinerna.

Skalvet utlöste en tsunamivarning, som senare kunde avblåsas.

När marken började skaka på lördagskvällen flydde den gravida kvinnan tillsammans med sin man och dotter från sitt hem i staden Tagum på den filippinska ön Mindanao.

Men krafterna i skalvet fick en betongvägg att rasa – rakt över familjen. Kvinnan dog och hennes man och dotter skadades vid händelsen.

Två andra barn och deras föräldrar hoppade från ett fönster på andra våningen i panik när deras hus svajade, men klarade sig utan skador då de landade på gräs.

Det kraftiga skalvet inträffade på lördagen öster om ön Mindanao klockan 22.37, lokal tid, och många flydde sina hem efter de ovanligt långa skakningarna. Tsunamivarningar utfärdades men kunde senare dras tillbaka.

På söndagen kunde många invånare som flytt till evakueringscenter återvända till sina hem.

Enligt landets försvarsminister Gilberto Teodoro Jr undersöker myndigheterna skalvets påverkan, men initiala rapporter tyder på att det inte rör sig om några omfattande skador, utöver två skadade broar och områden med strömavbrott. Utöver det rapporterade dödsfallet har ett fåtal personer skadats, enligt ministern.