Barndomsvän beskriver misstänkt som ”skötsam grabb”

Publicerad 2022-09-16

En man i 20-årsåldern misstänks ha dödat två personer i Ulricehamn.

De ska ha tagit sig in i mannens lägenhet för att göra upp om ett narkotikabråk, enligt åklagaren.

– Jag är väldigt förvånad över det som har hänt, säger en barndomsvän till den misstänkte.

Mannen nekar till brott och menar att han agerat i självförsvar.

Vid 01-tiden, natten mot onsdag, klättrade maskerade personer upp på en balkong och krossade en fönsterruta innan de tog sig in i en lägenhet i Ulricehamn.

Två personer som befann sig i bostaden vaknade av smällen och tumult uppstod.

– Lägenhetsinnehavaren har innan de kommer in beväpnat sig med en kniv. Han menar att han i självförsvar använder kniven mot angriparna, säger åklagaren Martin Svensson.

När polis och ambulans anlände till platsen anträffades två döda män.

Lägenhetsinnehavaren, en man i 20-årsåldern som befann sig i bostaden tillsammans med sin yngre flickvän, slog larm till polisen och ska enligt uppgift ha sagt att ”jag har dödat två personer”.

I onsdags eftermiddag togs polisavspärrningarna bort. Men den brottsutsatta lägenhetens balkongdörr, vars glas krossades på natten, var fortfarande provisoriskt lagad med kartong.

Brottsplatsen ligger i ett lugnt område i Ulricehamn, ovanför sjön Åsunden.

En barndomsvän till mannen i 20-årsåldern som misstänks ha dödat två personer säger till Aftonbladet:

– Jag hade verkligen inte förväntat mig att något sådant här skulle hända honom.

Varför inte?

– Jag har känt honom väldigt länge, jag vet hur han är som människa. Han är en skötsam grabb som har jobb och egen lägenhet.

Har du någon uppfattning om vilka som bröt sig in?

– Nej. Jag skulle inte kunna tänka mig att någon vill honom illa, för han är en underbar människa. Jag har ingen aning faktiskt, men det kanske är någon som stör sig på honom.

Lägenheten där de båda döda hittades spärrades av.

En annan vän till den misstänkte mannen i 20-årsåldern säger:

– Jag är väldigt förvånad över det som har hänt. Han är hemma med sin flickvän 24-7, gör inte mycket väsen av sig. Jag tycker det är väldigt konstigt.

Poliser med hundar undersökte brottsplatsen på onsdagen.

Den mordmisstänkte har tidigare dömts för ett par brott av ringa karaktär.

Häktades under fredagen

På fredagseftermiddagen häktades mannen misstänkt för dubbelmordet. Han nekar till brott och menar att han agerat i självförsvar, enligt åklagaren.

I utredningen har det framkommit uppgifter om att den mordmisstänkte mannen ska ha sålt narkotika, enligt åklagare Martin Svensson. De personer som uppsökte hans bostad ska i första hand ha gjort det för att de ansåg att han inkräktade på deras narkotikamarknad i Ulricehamn, enligt åklagarens uppgifter.

– Den fortsatta utredningen får visa vad i den misstänkte mannens uppgifter som kan bekräftas. Vi behöver nu göra ett utförligt utredningsarbete där alla stenar vänds på och vi kan komma fram till vad som ligger bakom detta, säger åklagaren.

Följ ämnen i artikeln