Mikael gjorde ”mens-kit” till tonårsdottern

1 av 3 | Foto: Privat
Mikael Näslund från Luleå gjorde ett ”mens-kit” till fjortonåriga dottern Moa.
NYHETER

Moa, 14, undrade vad man gör om mensen skulle komma helt oväntat i skolan. Den situationen hade Moas pappa Mikael Näslund en bra lösning på.

– Vi gjorde ett mens-kit med det mest akuta, säger han.

Mikael Näslund från Luleå berättar att han och dottern Moa, 14, har pratat om mens hemma i flera år. När Clara Henrys bok ”Ja, jag har mens hurså?” kom ut i affärerna köpte han den som ett komplement, och den blev riktigt poppis bland Moa och hennes kompisar.

– Den började cirkulera runt i tjejgänget och i skolan. Till slut köpte jag en till som ligger här hemma. Det är ju bara bra om tjejerna får svar på lite frågor.

Men vad gör man om mensen kommer helt oväntat, typ i skolan, undrade Moa.

– Vi pratade om att det kanske inte skulle vara så jävla kul att få det i skolan helt oväntat. Det kan ju vara lite oregelbundet i början.

För att Moa skulle känna sig trygg pratade de ihop sig om att göra ett mens-kit.

– Tanken var att det skulle vara litet och lätt. Jag smällde ihop den lilla väskan som ryms i en handflata. Tanken är ju inte att det ska lösa en hela dag utan det mest akuta.

”Det blev helt crazy”

För att ta reda på om väskan var komplett skrev Mikael ned allt som han lagt ned i väskan och delade med sig av informationen i en husmorsgrupp på Facebook.

– Jag har inte mens själv så jag ville bara veta om jag hade glömt något. Jag trodde att alla tjejer hade någon form av kit.

Mikaels mens-kit till dottern Moa fick över tusen personer att reagera på bara någon timme.

– Det blev helt Crazy. Jag tycker att det är konstigt att det kan vara så märkvärdigt. Det är snarare konstigt att det blir en sådan stor grej, säger Mikael och fortsätter:

– Kan det var så att det är för att jag är pappa? Jag vill ju min dotters bästa och underlätta för henne. Betyder det att jag måste gå utanför någon comfort zone så gör jag det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Hälsa