Lärarens hälsningar gör enorm succé

NYHETER

En femteklasslärare har tagit fram personliga morgonhälsningar – för varenda elev i klassen. Nu gör hans ritual succé på nätet, rapporterar ABC.

Barry White Jr. är engelskalärare på Ashley Park-skolan i Charlotte, North Carolina i USA, och under det senaste dygnet har han fått ett gigantiskt genomslag i sociala medier. Anledningen?

Jo, Barry har en alldeles speciell morgonritual. Han hälsar på varje elev på sitt eget personliga vis. Varje handskakning är anpassad efter inspiration från elevernas personlighet.

– Det började med ett enkelt handslag med en tjej förra året. Hon väntade på det varje morgon innan vi började, ibland kom hon för sent på grund av det, säger Barry.

Många vill börja

Han blev inspirerad, och började göra hälsningar med fler och fler elever. Nu har alltså hela hans femteklass sina egna handskakningar, och fler är sugna. Bland annat vill en tredjeklass som Barry har hand om också börja.

Barry säger att morgonrutinen får eleverna att komma igång och bli mer alerta på morgonkvisten. Och på nätet har över 12 miljoner sett Barrys hälsningar efter att ABC publicerade en video på onsdagen.

– Jag är alltid väldigt peppad innan, och så gör vi rörelserna och det ger dem energi för en intensiv lektion, säger han.

Får beröm från rektorn

Barry avslöjar att han fått inspiration från sin favoritbasketspelare LeBron James, som hälsar på sina lagkompisar på samma sätt. Han tror att den här typen av vanor och ritualer kan få grupper att komma närmare varandra, precis som ett basketlag.

Han har fått mycket beröm från sin rektor för sitt entusiastiska förhållningssätt till skolan och eleverna. Och det är inte svårt att komma ihåg de ibland ganska komplicerade hälsningarna, menar Barry.

– Vid det här laget handlar det mest om muskelminne. Jag kommer ihåg barnens rörelser eftersom de har med deras personligheter att göra, och jag känner dem, säger han till ABC.

ARTIKELN HANDLAR OM