Viktig uppmaning: Uppdatera din Iphone

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Många blir säkert trötta på att få påminnelser om att uppdatera sin telefon – men nu är det viktigt att du inte skjuter upp installationen av Ios 10.2.1, skriver Wired.

I veckan släppte Apple en uppdatering av Iphones och Ipads operativsystem – det senaste heter Ios 10.2.1. Och den här gången handlar det inte om någon rutinuppdatering. Den nya uppdateringen kommer skydda din telefon mot en mängd potentiellt sett förfärliga attacker.

I den tidigare upplagan av operativsystemet har Apple upptäckt en mängd säkerhetshål, bland annat i webbläsaren Safari och i App Store, där användare laddar ned nya appar till sin telefon. Genom den tidigare upplagan kunde en utomstående applikation komma åt kärnfunktioner på telefonen eller plattan – och på så vis ta kontroll över hela telefonen.

– Den kan ta bort filer, lägga till filer, och utföra vilken åtgärd som helst. Den kan spela in dina samtal och skicka till någon annan, eller installera virus, säger JP Taggart, som jobbar på antivirussajten Malwarebytes, till Wired.

Så uppdaterar du

Därför är det extra viktigt att användare nu inte trycker bort uppmaningen om att uppdatera sitt operativsystem utan tar tjuren vid hornen och låter telefonen ligga en stund medan installationen genomförs.

För att uppdatera telefonen är det bara att gå in på Inställningar, trycka på Allmänt och sedan välja Programuppdateringar. Sedan är det bara att vänta tills telefonen fungerar som vanligt igen – med igentäppta säkerhetsluckor.

Säkerhetsexperterna varnar dock för att telefonerna inte kommer vara helt säkra i framtiden heller.

– Nu vet hackarna var de ska rikta in sig och vad som kommer ge bäst resultat i framtiden, säger JP Taggart.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN