Stockholm

Hugo, 17, räddades från isflaket

Av: 

Susanna Hållbus

Staffan Dickson

NYHETER

När Hugo Spegel, 17, hoppade över en spricka i isen hände det som inte fick hända.

Flaket han stod på började glida längre ut i vattnet. Då kompisarna fått tag i en livboj var Hugo redan utom räckhåll.

– Första tanken var att simma med kläderna på, men det var för mörkt och för farligt, säger Hugo till Aftonbladet.

Hugo Spegel, 17, var ute på isen vid Ängbybadet i Bromma i västra Stockholm med ett par kompisar på onsdagskvällen. När han hoppade över en kant märkte han hur sjoket av is under fötterna började glida från stranden.

– Det åkte ut ganska långt. Mina polare letade efter en ring, en sådan där boj. Första tanken var att simma med kläderna på, men det var för mörkt och för farligt, säger Hugo.

Använde räddningsplanka

När kompisarna hittade en livboj hade Hugo redan drivit så långt ut att linan inte räckte. En i gänget ringde larmnumret 112, och hjälpen var snart på plats.

– Medan jag stor där kom en helikopter, en brandbil, ambulans, polis och en till helikopter. Jag tänkte ”det var väl lite onödigt, kanske och ta i lite mycket”, säger Hugo.

– Sedan kom det två snubbar som simmade ut och hämtade mig. Den ena åkte på en räddningsplanka och den andra simmade. De höll i flaket och sedan drog de in oss från stranden, säger Hugo.

”Det löser sig nog”

Larmet om händelsen kom in till polisen strax före klockan 22 på onsdagskvällen.
– Från helikoptern har man först sett någon som vinkade 200 meter ut. Nu har ytbärgarna plockat in någon. Det verkar inte vara någon större fara, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

– Jag tänkte ”det löser sig nog”. De som räddade mig var snälla. De frågade bara hur jag lyckades med det där, säger Hugo Spegel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm