Magsjukeutbrott på Teneriffa-hotell

Reporter: Erik Melin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Riu Buena Vista på Teneriffa.

På hotell Riu Buena Vista på ön Teneriffa har många gäster drabbats av magsjukeliknande symptom.

Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom utbrottet.

– Det är fullständig kalabalik här. Halva hotellet kan ha insjuknat och Fritidsresor har inte agerat, säger en boende på hotellet till Aftonbladet.

En man anlände till Fritidresors hotell Riu Buena Vista i söndags. På måndagen insjuknade han och hela hans familj i allvarlig magsjuka. Vad som ligger bakom vet han inte.

– Det kan vara matförgiftning och det kan vara poolen. Jag tror på poolen, säger han.

Redan när familjen anlände tyckte de att det luktade kräk i hotellets korridorer.

– Jag trodde att det hade varit ungdomsfest, men så var det ju inte, säger hotellgästen.

Under veckan har det visat sig att magsjukan härjat på hotellet redan innan familjens ankomst.

”Hel korridor nerspydd”

Hotellgästen är mycket upprörd och tycker att Fritidsresor har hanterat händelsen dåligt.

– Man har vetat om det här sen tidigare, men väljer att agera först nu på torsdagen. Halva hotellet har ju insjuknat.

Han berättar hur en städare berättat att rummen i en hel korridor ska vara nerspydda. Att resebolaget inte haft bättre koll och kunnat informera innan familjen kom ner till hotellet tycker familjepappan är mycket upprörande.

– Hela vår semester är förstörd. Jag undrar om de kommer säga något till de gäster som kommer ner i nästa sväng.

Oklar bakgrund

Fritidsresor har fått in flera samtal från gäster som drabbats av de magsjukeliknande symptom. Man vet ännu inte vad som ligger bakom utbrottet, men resebolaget har inlett en undersökning.

- Vi agerade så snart det stod klart att några av våra kunder drabbats av magåkommor. Alla drabbade kunder som vi haft kännedom om, har personligen sökts upp av vår peronal och ombetts besöka den läkare som finns på plats dagligen på hotellet, säger Jim Hofverberg, pressinformatör på Fritidsresor.

Han beskriver läget på hotellet som lugnt och uppger att inga inga nya insjuknade har rapporterats sedan lunchtid på torsdagen.

– Av de 1500 som bor på hotellet är det ett tiotal skandinaviska familjer har varit dåliga och någon enstaka person av annan nationalitet. Cirka 700 kommer från Norden varav 338 svenskar som reser med Fritidsresor.

– Vi kan inte spekulera i vad som orsakat utbrottet förrän prover tagits och analyserats. Läkaren på hotellet misstänker dock att det handlar om någon form av virus, då det främst handlar om sjukdom familjevis och inte något generellt utbrott.

Publicerad: