Nyheter

Rättspsykiatrisk vård för mord på hemlös

Av: 

Iris Wigur

Brottsplatsen vid Pauliskolan i Malmö.
Brottsplatsen vid Pauliskolan i Malmö.

NYHETER

Den 53-årige hemlöse mannen hittades mördad på trappan till Pauliskolan i Malmö.

Nu döms en 45-årig man till rättpsykiatrisk vård för mordet.

I november förra året hittades en 53-årig, hemlös man mördad på trappan utanför Pauliskolan i Malmö. Han hade mördats med en kniv och hittades av städpersonal på skolan. Mannen hade varit hemlös i flera år och städpersonalen kände till att han brukade sova på trappan. Boende i området kunde ofta höra mannen sjunga på kvällar och nätter.

När 53-åringen bäddat på trappan för att sova överfölls han av den dömde 45-åringen som gick till attack med en 13 centimeter lång kniv.

Greps i Holland med kniv

Den 45-årige mannen är själv hemlös och hittades i Holland några dagar efter mordet. Med sig hade mannen mordvapnet, en kniv, med dna från offret.

– Jag hittade kniven i en påse utanför Stadsmissionen efter mordet och tänkte att kniven var värdefull. Om jag hade mördat någon hade jag slängt kniven direkt, sade han vid rättegången i Malmö tingsrätt, skriver TT.

Den dömde 45-åringen var sedan tidigare åtalad för mordförsök på en man på Medborgarplatsen i Stockholm i september förra året. Enligt åtalet ska han ha delat ut 13 knivhugg mot offret, som skadades allvarligt.
Händelsen i Stockholm gjorde att polisen i Malmö fick upp ögonen för mannen.

45-åringen greps i Holland två veckor efter mordet i Malmö då han häktats i sin frånvaro. 45-åringen lider av schizofreni sedan flera år tillbaka. Han har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård vid fyra tillfällen.

Mannen kommer att vara fortsatt häktad tills domen vinner laga kraft.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: