Kängurun Nahla är tillbaka

Efter tre dagar på vift är den försvunna vallabyn tillbaka.

Den kängurubesläktade Nahla, 3,5 är välbehållen – om än lite trött.

– Jag är jätteglad, jag hade nästan tappat hoppet i går, säger ägaren Sandra Munier till Aftonbladet.

I onsdags försvann kängurun i småländska Dänningeland, i Växjötrakten.

Och i helgen fick historien ett lyckligt slut.

– Jag är jätteglad, jag hade nästan tappat hoppet i går. Jag stod i köksfönstret och lipade och då ser jag grannen som kom cyklandes. Grannen kom hit och sa att hon stod i hennes trädgård och stod och tittade lite. Vi åkte dit och fångade henne, berättar Sandra Munier.

Drack två liter

När Nahla kom hem var hon törstig och trött.

– Nu är hon överlycklig och jätteglad att ha kommit hem. Hon var jättetrött och hade säkert inte druckit något vatten. Man märkte det på henne, hon orkade inte springa ifrån eller så. Så hon kom hem drack två liter vatten och somnade en stund. Nu är hon nöjd och glad, säger Sandra Munier. 

Vallabyn bor vanligtvis i en inhängnad, men då och då strövar hon fritt i trädgården. Men häromdagen när hon var ute i trädgården blev hon skrämd av en hund.

– Hon blev så pass skrämd, hon funderade inte en sekund. Hon bara stack rätt ut, säger Sandra Munier.

Och efter tre dagar på vift är hon nu hemma igen.

Köpte henne på Blocket

Sandra Munier skaffade Nahla efter att ha sett en annons på Blocket. När medier rapporterade om Nahlas försvinnande uppkom frågan om det var tillåtet att ha en vallaby som husdjur. Och i veckan rapporterade Smålandsposten om att Länsstyrelsen menade att det kunde bli en rättsliga åtgärder. Men enligt jordbruksverkets regler är det helt okej att ha en vallaby som husdjur så länge ägaren följer myndighetens djurhållningsregler, rapporterar Smålandsposten.

Publisert: