Här rusar vildsvinen över vägen

NYHETER

15-årige Daniel Soldatić fick se något ovanligt komma rusandes när han satt i bilen. Fjorton stycken vildsvin tog sig över vägen – och tog riktning mot ett villaområde, skriver Barometern.

– Jag hade aldrig sett något sådant innan, säger han till Aftonbladet.

När Daniel Soldatić, 15, var på väg till handbollsträningen fick han se något annorlunda.

Från bilen såg han hur fjorton stycken vildsvin kom rusande från Västerslät i Kalmar. Vildsvinsflocken, som bestod av både vuxna vildsvin och ungar, sprang över Lindsdalsvägen och vidare i riktning mot Kalmarvägen.

– Jag hade aldrig sett något sådant innan, det var lite häftigt.

Daniel fångade vildsvinen på film och la upp den i den slutna Facebookgruppen ”Vi i Lindsdal” för att han ville varna folk om att de var på väg mot ett villaområde. Och filmen har därefter delats flitigt i sociala medier.

”De blir tamare och tamare”

Per-Olof Ekeberg är jaktledare för Kalmar kommun. Han har inte sett filmen men gissar utifrån beskrivningen att vildsvinen håller till i Lindeberga-området, skriver Barometern.

– Där uppe brukar det ligga mycket grisar. Men det är bara en liten snutt mark som kommunen har och resten är privat mark. Det är mycket andra jägare som håller till i de områdena och som brukar jaga av, säger han.

Han har en känsla av att vildsvinen har ökat och att de drar sig allt närmare stan.

– De blir ju tamare och tamare och de skyr inte människor så mycket som de borde göra, säger han till Barometern.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vildsvin

Kalmar