Fiskande katt är sommarens nyhet

NYHETER

Katten som gillar vatten flyttar in i Eskilstuna

En katt som gillar vatten och fiskar upp sin middag – fiskarkatten är årets nyhet i Parken Zoo i Eskilstuna.

Den mycket ovanliga katten kan i sommar ses för första gången i parken.

Fiskarkatten som precis flyttat in på Parken Zoo i Eskilstuna är något så ovanligt som en katt som gillar vatten. Katterna dyker gärna men kan även stå på land och fiska upp sin mat, för den lever nämligen på havsföda. Fisk, kräftor, grodor och andra djur från vattnet är det som fiskarkatten gillar allra bäst.

Ett ungt avelspar

Ett ungt avelspar av den ovanliga katten som lever i tropiska Asien har nyligen flyttat in i parken och katterna kommer att uppmuntras till att behålla sitt naturliga beteende med att fiska upp sin mat.

Bara få kvar

De senaste åren har man sett i kraftig nedgång i populationen av den ovanliga katten. Fiskarkatten lever vid floder, sjöar och mangroveträsk i tropiska Asien men har den senaste tiden inte synts till alls, skriver Parken Zoo i ett pressmeddelande.

– Man har inte ens sett dem på bild från uppriggade kameror, så kallade kamerafällor, som tar kort på djur som går förbi. Denna mycket vackra och speciella katt är alltså mycket illa ute, säger Helena Olsson, djurparkschef i Parken Zoo i pressmeddelandet.