Valet 2010

Sabuni: Kortad ledighet och låg lön

NYHETER

Så vill integrationsministern öka chanserna för flyktingar på arbetsmarknaden

Särskilda, snävare regler för föräldraledighet för utlandsfödda och fler enkla, lågt betalda jobb ska öka chanserna för flyktingar att snabbt komma ut på arbetsmarknaden och därmed integreras i det svenska samhället.

Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP).
Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP).

Förslagen står att läsa i integrationsministern och folkpartisten Nyamko Sabunis bok "Det nya Sverige" som kommer ut på tisdagen.

– Det är extremt viktigt att vi är lite okonventionella om vi ska lyckas, säger hon till Svenska Dagbladet. Hon lanserar tanken att koppla ihop föräldraledigheten med barnets ankomst till Sverige. Ju äldre barn desto kortare ledighet.

Orimligt med lång ledighet

Sabuni anser att det är orimligt att föräldrar får rätt till 16 månaders föräldraledighet även om barnet är fyra eller fem år när det kommer hit. Hon ser det som ett hinder för kvinnor att komma ut på arbetsmarknaden.

Låglönesektor

Integrationsministern vill ha en låglönesektor för utlandsfödda med dålig skolunderbyggnad och utbildning. Hon säger att det är skillnad mellan ett välbetalt arbete och ett dåligt betalt. Men att skillnaden att ha och att inte ha ett jobb är mycket större.

Sabuni: Korta ledigheten och sänk fler löner

TT

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Valet 2010

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010