Anna, 30: Allt är sant

Hon pekas ut som lögnare av exministern

Anna, 30, ville berätta om hur vanligt det är att män med makt och pengar köper sex.

Men nu pekas hon ut som en lögnare av den tidigare ministern.

– Det känns konstigt att han nekar, men han vet att jag vet, det får räcka. Jag har gjort mitt, jag har sagt vad som hände, säger hon.

I går hörde Anna statsministern Fredrik Reinfeldt framföra Sven Otto Littorins besked om att han inte ska ha köpt sex av henne. Det var absurd känsla för den 30-åriga kvinnan vars berättelse fick arbetsmarknadsministern att avgå.

Skuld

Efter att Sven Otto Littorin avgick i tisdags har hon mått dåligt. Men hon står fast vid sin berättelse om hur ministern betalde henne 2 000 kronor för ett samlag.

– Det är en blandning av nervositet, skuld, skam, rädsla och ängslan. Nervositet för att jag inte har någon aning om vad som kan hända, skuld för att det jag gjort skadat honom och hans familj, säger hon.

I går eftermiddag förnekade Littorin för första gången att han skulle ha begått något brott. Fyra dygn efter att Aftonbladet först konfronterade honom med uppgifterna kom till slut beskedet via hans juridiska ombud advokaten Birgitta Hållenius.

Nekar till brott

– Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, sa Birgitta Hållenius till TT.

För Anna blev beskedet en besvikelse, dels över att det är många som inte tror henne. Dels för att det hon ville skulle komma fram, hur vanligt det är att män med makt och pengar köper sex, nu kommit i skymundan.

– Jag hoppas folk kan lägga personerna i den här affären åt sidan och lyfta den faktiska frågan att sexköp är något som pågår konstant runt om i vårt land. Man får inte glömma att det är män med pengar som köper sex, det är trots allt inte gratis, säger hon.

Mattias Carlsson