Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm gillar olika

Av: Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Hötorgsskaporna lyser mot främlingsfientlighet

Foto: Peter Wixtröm

Här tar Stockholm ställning mot främlingsfientlighet.

De fem Hötorgsskraporna lyser vitt för att symbolisera handen i Aftonbladets kampanj Vi gillar olika.

– Det känns relevant och viktigt, säger initativtagaren My Gross.

Foto: Peter Wixtröm
Initativtagaren My Gross.

Stockholm gillar olika. I två månader kommer Hötorgsskraporna i stadens centrum att lysa upp för att stödja Aftonbladets kampanj mot främlingsfientlighet, Vi gillar olika.

Symboliserar fem fingrar

De fem skraporna kommer att symbolisera handens fem fingrar från Aftonbladets Vi gillar olika-symbol. Stora strålkastare lyser mot skrapornas fasader och det ljusa skenet syns över hela Stockholm. Att skraporna till en början är vita är även en symbol för fred.

När två veckor har gått ändras det till ett färgsprakande show i regnbågens alla nyanser.

– Då drar vi på med allt vi har. Regnbågens färger ska visa styrkan i mångfalden, säger My Gross, initiativtagare och cityledare för handelsplatsen Hötorgscity.

Rungande ja

Bakom beslutet att sluta upp i Aftonbladets kampanj står butiks- och fastighetsägarna vid Hötorgscity som varje vinter låter lysa upp Hötorgsskraporna. Att låta det symbolisera kampanjen Vi gillar olika var inget svårt beslut, enligt My Gross.

– Nej, när vi gick till butik- och fastighetsägarna med förslaget var det inget snack. Det blev ett rungande ja från alla håll, säger hon.

Stödjer kampanj

I två månaders tid kommer Hötorgsskraporna att lysa och stödja Aftonbladets kampanj.

– Skraporna är en av Stockholms mest kända symboler och det känns viktigt att göra något som betyder något. Hötorgscity står för mångfald och Hötorgshallen kallar sig för "hela världens saluhall".

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN