Hög 23-åring kraschade tung lastbil in i flygplats

Foto: Vansinnesfärden slutade i diket varför den 23-årige mannen frösökte ta sig in på landningsbanan med den tunga lastbilen är än så länge höljt i dunkel. ”Han är fortfarande helt borta”, säger Lennart Ahlin på polisen.
NYHETER

Hög på amfetamin vansinneskörde 23-åringen med en tung lastbil.

Och kraschade rakt in i grinden på Skavsta flygplats.

– Han är fortfarande helt borta, sa Lennart ­Ahlin på polisen i Sörmland sent i natt.

Vid 15-tiden i går fick polisen larm om en lastbil som kört in i en grind på flygplatsen Skavsta i Nyköping. När de kom till platsen hittade de en kraftigt narkotikapåverkad 23-åring.

Fastnade i vattendrag

– Mannen var så påverkad att vi fortfarande inte har kunnat höra honom. Därför vet vi inte hur långt han har kört innan han kraschade, sa Lennart Ahlin vid polisen i Sörmland till dn.se i går.

Mannen har troligen inte sett grinden utan försökt ­köra in på flygplatsen med den tunga lastbilen. Där tog det stopp och färden slutade i ett vattendrag i närheten.

Många frågor

Varför 23-åringen försökt ta sig in på landningsbanorna är oklart. Mannen kommer, när han nyktrat till, också få svara på en rad andra frågor, som om han haft något ärende på flygplatsen, om han jobbat för företaget som äger lastbilen och hur långt han kört för att ta sig dit.

Under vansinnesfärden har han veterligen inte skadat någon medtrafikant.

23-åringen, hemmahörande i Stockholm, misstänks nu för narkotikabrott. Han har också befunnit sig på förbjudet område, skriver dn.se.