Nyheter

Turistattraktionen fastnade på Globen

Av: 

Anna Alexandersson

NYHETER

Evakueringen svår – tvingades krypa på temporär bro

snacka om turistfälla Attraktionen Skyview fastnade mitt under turen på Globen. De åkande fick krypa ut på en temporär bro.
snacka om turistfälla Attraktionen Skyview fastnade mitt under turen på Globen. De åkande fick krypa ut på en temporär bro.

Gondolen fastnade på Globens höjder. Och sen blev det stopp i evakueringen av utsiktssökarna.

Brandbilen nådde inte upp, enligt ögonvittnet Henrik Rehnman, som var redo att åka upp tillsammans med sin son i nästa tur.

Globens topp ligger 130 meter över havet. Utsikten över Stockholm är milsvid. Att kika neråt känns svindlande. Det fick en grupp besökare en stark upplevelse av vid lunchtid i dag när den ena gondolen havererade på hög höjd.

– Den försökte evakuera med brandbil men den var inte tillräckligt lång, det fattades några meter med korgen. De fick skicka upp den andra gondolen, det är två, och bygga en bro mellan, berättar Henrik Rehnman.

Henrik Rehnman, som hade planerat ett "lördagsäventyr" med sin sjuårige son Alexander fick uppleva något helt annat än han väntat sig. Han stod på marken när gondolen stannade. De var nästa på tur att åka upp och kunde följa räddningsaktionen från marken. Han såg hur gondolen med turisterna lutade trots att kapseln ska hållas horisontell på väg ner.

Henrik Rehnman beskriver hur räddningspersonalen åkte upp i den andra gondolen och sedan byggde en bro till den trasiga. Räddningspersonalen konstruerade en räddningsramp och de drabbade kunde sedan krypa i säkerhet.

Fem personer satt, enligt Henrik Rehnman, fast i den trasiga turistattraktionen. Han är inte avskräckt utan sparar presentkorten till nästa helg. De fem i gondolen fick valuta för pengarna, konstaterar han.

– De verkade glada och vinkade.

Globen arenas pressansvarig uppger att turistattraktionen kommer att hålla stängt i dag söndag. Tekniker kommer undersöka den trasiga gondolen och använda den fungerande kapseln för att åka upp och ner i. Det ska vara ett elfel på rälsen som ligger bakom haveriet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert: