Pappan erkände att han dödat flickorna – sedan tog han sitt liv

NYHETER

Pappan till de försvunna tvillingarna Alessia och Livia Schepp, 6, erkände att han dödat barnen.

I ett brev till sin ex-hustru, postat samma dag som han tog sitt liv, skrev han att flickorna vilar i frid och att de inte led.

Foto: AFP
Försvunna Alessia och Livia.

De sexåriga tvillingsystrarna Alessia och Livia Schepp har varit borta sedan 30 januari, då deras pappa försvann med dem från deras hem i Schweiz.

Den 3 februari tog pappan sitt liv i Cerignola i södra Italien. Sedan dess har polisen sökt efter tvillingarna i Schweiz, Frankrike och Italien.

Skickade brev

I dag uppgav polisen i Schweiz att Matthias Schepp erkände att han dödat barnen innan han tog sitt eget liv.

Samma dag som han hoppade framför tåget postade han ett brev till barnens mamma Irina. Schepp skickade totalt åtta brev från Italien till sin före detta hustru. Sju av dem innehöll stora summor pengar. I det åttonde brevet skrev Schepp att han dödat flickorna och skulle ta sitt liv.

– Fadern sade att han dödat de två flickorna och att han var i Cerignola och skulle ta livet av sig, säger Jean-Christophe Sauterel, talesman för polisen i Vaud i Schweiz.

– Jag kan bekräfta att han i sitt brev också sade att de inte led och att de vilade i fred, säger han enligt TT.

Sökte information på nätet

Enligt polisen ska pappan ha använt sin jobbdator för att söka efter information om gifter och självmord på nätet, rapporterar AP.

Flickornas familj uppges vara förkrosssad.

– Det finns inget hopp, säger Roberto Mestichelli, som är kusin med flickornas mamma Irina, till nyhetsbyrån AP.

Polisen i Schweiz, Frankrike och Italien fortsätter utredningen av fallet. Den första februari anlände Schepp och tvillingflickorna till Korsika från Marseille, så polisen i Propriano letar nu på den franska ön efter spår. I Marseille undersöker polisen nu stadens apotek för att reda ut om Schepp köpt sömnmedel eller liknande droger där.