Nyheter

”Kungen skämtade om självmordsbombare”

Av: 

Josefin Berglund

NYHETER

Bodström:

PÅ FIN MIDDAG  Thomas Bodström beskriver ett statsbesök i Thailand i sin nya bok. Bland annat berättar han om när kungen efter några glas en kväll skämtade om självmordsbombare med den dåvarande thailändske premiärministern Thaksin Shinawatra.
PÅ FIN MIDDAG Thomas Bodström beskriver ett statsbesök i Thailand i sin nya bok. Bland annat berättar han om när kungen efter några glas en kväll skämtade om självmordsbombare med den dåvarande thailändske premiärministern Thaksin Shinawatra.

Nu kommer nästa smocka mot kungen.

Förre justitieministern Thomas Bodström anklagar statschefen för att skämta osmakligt om självmordsbombare.

– Det var en märklig kväll, skriver Bodström i boken.

I boken berättar den tidigare socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström om ett statsbesök i Thailand som han följde med kungaparet på.

En kväll åt de middag med den dåvarande thailändske premiärministern Thaksin Shinawatra.

Bodström beskriver tillställningen:

”Det var en mycket märklig kväll, där kungen och Thaksin efter några glas började skämta om hur korkat det var att vara självmordsbombare; då får man ju inte se resultatet, skrockade de.”

Bodström skriver även att kungen har en förmåga att missuppfatta saker gravt.

Hovets presschef Bertil Ternert vill inte kommentera Bodströms smocka mot kungen.

Har kungen den här typen av humor?

– Nja. Det känns väldigt privat det här, tycker jag. Det här får Bodström kommentera mer om han vill, men jag vill avstå från att göra det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din elkostnad - byt till ett smart elavtal, i en app, helt utan bindningstid. Nu 6 månader utan fast avgift via denna länk. Ange kod: godafton

Greenely.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter