”Byt Stil, Juholt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Bodströms tuffa attack mot Juholt

1 av 2 | Foto: Foto: ULF PALM/SCANPIX
”FOTBOLLEN HAR SATT PRÄGELN” Håkan Juholt har tidigare bemött Thomas Bodströms kritik med att hans fotbollskarriär har satt prägel på hans sätt att uttrycka sig.

Thomas Bodström går till motattack mot Håkan Juholt. Han tycker inte att S-ledaren bemött hans förslag på hur partiet ska förnyas med tillräcklig respekt:

– Det är jag som har suttit i regeringen, inte han. Han borde lyssna på mig och byta stil.

Boken ”Inifrån – Makten, myglet, politiken” var bara början på hans nya roll som fri debattör, lovade Bodström Tanto-Zinkens socialdemokratiska förening där han föreläste i går.

Vill debattera

Tidigare i veckan raljerade Håkan Juholt över Bodströms kritik: ”Thomas Bodström har spelat fotboll längre än han varit politiskt aktiv. Det har satt prägel på hans sätt att uttrycka sig.”

Att Bodströms förslag ignorerats – att bryta med LO, ha öppna partiledarval och föryngra – har gjort honom rejält sur. Nu kräver han att Juholt tar en

”ordentlig debatt”.

Tror du att Juholt kan vinna nästa val?

– Han är ett öppet och osäkert kort. Hans reaktion på mina förslag om hur vi ska få in unga i politiken var inte särskilt lyckad med tanke på att det är så många som väntar på svar. Socialdemokraterna behöver en partiledare som vill ta en ordentlig diskussion.

Att den som kritiserar Juholt skulle vara en förrädare, kallar han trams.

”Måste få kritisera”

– Vi måste få kritisera ledaren – vi är inte i Kina. Jag har framfört en rad förslag och han pratar om fotboll och visar förakt för unga människor som brinner för politiken. Jag behöver inte ta åt mig av vad Håkan Juholt sagt. Det är jag som har suttit i regeringen, inte han. Han borde lyssna på mig. Juholt har bara varit partiledare i två månader.

Håkan Juholt vill inte bemöta dagens utspel.

– Vi vill inte kommentera något som Bodström sagt om Håkan Juholt, säger pressekreterare Ann Wolgers.

Publicerad: