Plågade sin hund till döds

avLilian Andersson

Nu riskerar 21-årige ägaren fängelse i två år

Foto: Polisens förundersökning
Ägaren hängde upp sin sex månader gamla hundvalp i en handdukstork och slog den. Tikens kropp hittades av en grupp dagisbarn. Mannen har erkänt att han dödat hunden.

Den lilla hundvalpen Sheva kämpade för sitt liv.

Men den 21-åriga ägarens tortyr blev för mycket.

Tiken hittades död i en blodig sopsäck av en grupp dagisbarn.

Den 21-årige mannen åtalades under torsdagen. Enligt åtalet har han genom upprepad tortyr misshandlat sin sex månader gamla hund Sheva till döds.

Han ska först ha hängt upp valpen i kopplet i en handdukstork och slagit den.

Därefter ströp han den med två plastpåsar.

21-åringen erkänner brott i förhör:

– Jag dödade Sheva.

Hittades av barn

Sopsäcken hittades av en dagisgrupp i en skogsdunge i Hägersten söder om Stockholm i slutet av mars.

Då personal på Bagarmossens djursjukhus öppnade sopsäcken var hundvalpens huvud hårt virat av två påsar som innehöll blod och uppkastningar. Kroppen var täckt av gamla och färska skador.

Rättsintyg visar att hundvalpen avlidit på ett mycket plågsamt och utdraget sätt. Den hade sårskador på halsen och bröstkorgen, en revbensfraktur och lungödem.

Enligt åtalet misstänks 21-åringen för att från den 23 december till första halvan av januari i år vid upprepade tillfällen ha slagit hunden med knytnävsslag, hoppat på den samt slagit den med metalldelen av kopplet i ljumskarna.

Vid det sista tillfället i januari försökte han först strypa den med ett täcke och två plastpåsar. Då hunden återfått medvetandet och kräkts duschade mannen av den i varmt vatten.

Dumpade i plastsäck

Därefter knöt han fast två plastpåsar igen runt hundvalpens huvud och ströp den i duschen.

Sedan dumpade han den i en plastsäck i skogen.

– Hundvalpen var sannolikt död då den lämnade lägenheten, säger åklagare Jakob Holmberg.

Jakob Holmberg anser att 21-åringen visat stor hänsynslöshet då han genom upprepat våld med tortyrliknande inslag under ett utdraget förlopp till slut misshandlat valpen till döds.

– Han riskerar få två års fängelse.

21-åringen förklarar att han mått "jättedåligt". Han hade förlorat alla pengar på poker, hade inga pengar till mat och tyckte hunden var "jättejobbig".