Bebisar hittade under madrass

Franskt par hotas av fängelse för smugglings

Djupt sovande under en madrass i en husvagn.

Så skulle de två månader gamla tvillingflickorna smugglas från Ukraina till Ungern och vidare till Frankrike.

Under en madrass i en husvagn gjorde gränspolisen den makabra upptäckten. Två gömda bebisar.
Under en madrass i en husvagn gjorde gränspolisen den makabra upptäckten. Två gömda bebisar.

Den 38-årige mannen och hans far var på väg från Ukraina till Ungern med sin husvagn. Men vid gränsen tog det stopp, gränspoliserna tyckte att de båda männen såg alltför nervösa ut. Polismännen sökte igenom vagnen efter smuggelgods – och lär ha fått en chock.

Under en madrass i husvagnen låg två spädbarn.

”Födda av surrogatmamma”

38-åringen som körde bilen uppgav att han är barnens biologiske far. Och att barnens mor fanns på ett närbeläget hotell.

Tvillingarna ska vara födda i Ukraina av en surrogatmamma. Planen var att de skulle smugglas till Frankrike för att bli franska medborgare.

– Vi handlar inte med barn, vi är deras föräldrar, säger den franska kvinnan som menar att hon är barnens mor, till nyhetsbyrån AFP.

Hoppas få tillbaka barnen

Tvillingarna uppges vara vid god vigör. De befinner sig på ett sjukhus i närheten av gränsen. Först uppgav myndigheterna att barnen varit drogade med sömnmedel, men tester visade senare att så inte var fallet.

Paret försvarar smugglingsförsöket med att barnen annars inte skulle ha släppts in i Frankrike, då lagen inte erkänner surrogatmödraskap. Kvinnan säger att hon hoppas få tillbaka barnen. Men den 38-årige mannen och hans far riskerar fängelse. Enligt en talesman för gränspolisen kan de att spärras in i upp till sju år.

Publisert: