Nyheter

Byborna sörjer familjefadern

Av: 

Niklas Eriksson

Erik Melin

Susanna Nygren

NYHETER

Glassbilen körde rakt in i trebarnspappan Grannen: Byn dog i går

SKÖLDINGE/ STOCKHOLM Trebarnspappan stod och pratade med en vän vid vägkanten när den stulna glassbilen kom i full fart.

57-åringen slungades fem meter i luften - och dog direkt.

– Han var så snäll och en person som alltid hjälper till om det behövs, säger grannen Elina Fribacken Bennich, 18.

Vid 14-tiden i går hörde Elina Fribacken Bennich den välbekanta melodin från glassbilen i byn strax utanför sörmländska Sköldinge. Strax därefter ljöd sirener från en ambulans.

Då hade en 57-årig trebarnspappa blivit ihjälkörd av en stulen glassbil.

– Jag uppfattar det som om mannen dog omedelbart vid kollisionen, säger Christer Sundqvist, insatsledare vid räddningstjänsten.

”Kom som ett streck”

Mannen stod och pratade med en vän som parkerat vid sidan av vägen när glassbilen plötsligt kom i full fart. 57-åringens vän sa till räddningstjänstens insatsledare att den "kom som ett streck genom kurvan".

Enligt polisen slungades 57-åringen fem meter av kraften i kollisionen.

Elina Fribacken Bennich, 18, var en av de bybor som i går kväll samlades vid olycksplatsen för att sörja trebarnspappan. Många grät när de lämnade blommor och tända ljus på platsen.

– Det är så hemskt. Han var så snäll, säger hon.

Susanne Kruse, 44, är granne till den dödes familj och bor med sin man ett hundratal meter från olycksplatsen.

– Byn dog i går. Det känns som oskulden försvann, säger hon.

Hjälpte alltid till

Enligt byborna var 57-åringen en mycket händig och hjälpsam familjefar. Familjen bor på en gård och hade tidigare lantbruk. Den senaste tiden arbetade 57-åringen som chaufför med djurtransporter. Han var lite av byns hjälpsamma hustomte.

– Han var en person som alltid hjälper till om det behövs, säger Elina Fribacken Bennich.

En man i 30-årsåldern misstänks ha tagit bilen medan föraren var ute för att sälja glass i Sköldinge. Glassbilen stals bara minuter före dödskrocken.

Hittades av hundar

Den misstänkte stannade inte efter olyckan utan fortsatte någon kilometer innan färden slutade på en åker. Därefter blev han upplockad av en person som inte sett olyckan och gav mannen skjuts in till Sköldinge igen.

Därefter ska den misstänkte ha stulit ytterligare en bil, en mörkgrå Mazda. Polisen fick upp spåret på den stulna bilen men mannen lyckades fly.

Över fyra timmar efter att den 57-åriga trebarnspappan har blivit ihjälkörd hittades den övergivna Mazdan i Mellösa, Flen. Den misstänkte hade försvunnit in i skogen men spårades upp av polisens hundar och klockan 18.44 greps mannen.

Han anhölls sent i går på sannlika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död.

– Han är född 1980, hemmahörande i Eskilstuna och känd av oss sedan tidigare, säger Urban Nordqvist vid polisen i Södermanland.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter