Nyheter

Skjuten i höstas – hittades mördad i morse

Av: 

Krister Hansson

Eric Tagesson

Sofia Roström Andersson

NYHETER

Bilhandlaren har utsatts för flera brott sedan i somras – för bara tre månader sedan ska någon ha försökt skjuta ihjäl honom.

I morse hittades han mördad på en åker.

Nu undersöker polisen om brotten kan kopplas ihop.

Sent på söndagskvällen ringde en kvinna till polisen och anmälde sin man försvunnen. Småbarnspappan, en bilhandlare i 30-årsåldern, hade lämnat bostaden i Helsingborgstrakten i bil under eftermiddagen men inte kommit tillbaka.

Okänt när han dog

Aftonbladet har pratat med en anhörig till mannen som säger att både bekanta och anhöriga letade efter honom i går kväll.

Men förgäves.

– Han svarade inte i mobiltelefonen heller, säger den anhörige.

Vid 08-tiden i morse larmade en förbipasserande polisen om att en kropp låg ute på en åker i höjd med Rosenlund i det lilla samhället Mörarp utanför Helsingborg.

Den döde mannen identifierades under förmiddagen som den saknade bilhandlaren – och polisen misstänkte tidigt att han bragts om livet.

– Fynd på platsen gjorde att vi beslutade oss för att inleda en förundersökning gällande mord, säger kommissarie Kenth Pehrsson på länskriminalen.

Han vill inte berätta vad som tyder på att mannen blivit mördad, när han dog eller om polisen tror att han dödats på platsen där han hittades eller någon annanstans.

Blev skjuten

Polisen sökte länge den bil mannen försvann i på söndagseftermiddagen, men vid 14-tiden på måndagen hittades den i ett område nära platsen där kroppen hittades. Sökandet efter gärningsmannen pågår fortfarande.

Bilhandlaren är inte känd av polisen för att ha begått någon grövre kriminalitet, men bara sedan i somras har han varit målsägare i flera ärenden.

– Det kan höra ihop, säger en poliskälla till Aftonbladet.

Så sent som i mitten av november ska någon ha försökt döda mannen.

Han var hemma i sin bostad en lördagskväll när han plötsligt hörde skott avlossas. Mannen träffades och skadades så allvarligt att han fick vårdas på sjukhus i flera dagar. Polisen har fortfarande inte hittat någon misstänkt gärningsman.

Kollar tidigare fall

Vilka andra brott han blivit utsatt för under det senaste halvåret vill polisen inte kommentera.

– Men jag kan bekräfta att det är flera under tidsperioden sommaren och hösten 2012. Vi har tagit in allt material för att jämföra med de gamla ärendena, speciellt om det är samma typ av brottslighet, säger Kenth Pehrsson.

I övrigt är han förtegen om utredningen och det misstänkta mordet.

– Det är väldigt tidigt än.

Aftonbladet har pratat med en bekant till mannen.

– Han var glad och trevlig på alla sätt och vis, säger personen.

På mannens arbetsplats fick man besked om dödsfallet under dagen.

– Ingen förstår vad det handlar om, säger en anställd.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter