Svensk-irakier gripen på Beiruts flygplats

NYHETER

En svensk-irakier har gripits på Beiruts flygplats efter att ha försökt smuggla ut 15 irakier till Europa, skriver Expressen.

Nu misstänks han för människosmuggling.

Enligt libanesisk polis har mannen erkänt att han har två medarbetare i Sverige.

Det var när mannen försökte smuggla ut 15 irakier till Europa på Beiruts flygplats som han greps av libanesisk polis. Enligt polisen är mannen en "chef" för en grupp flyktingsmugglare och han samarbetar med två andra svensk-irakier i Sverige. Mannen har dessutom lämnat ut personuppgifter om de två andra männen.

Lurade flera

I förhör med polisen har det framkommit att de 15 personerna som skulle smygglas ut blivit lurade av svensk-irakiern. Samtliga hade köpt falska uppehållstillstånd och in- och utresestämplar från Köpenhamn av mannen. Han hade fått personerna att tro att uppehållstillstånden var lagliga, vilket de inte var.

Nu misstänks den gripne "chefen" för människosmuggling samt förfalskning av visum och uppehållstillstånd. Han är gripen i väntan på rättegång.

Libanesisk polis har gått ut med en varning för bluffannonser på sociala medier och lagliga uppehållstillstånd och visum.

ARTIKELN HANDLAR OM