Trump: Be om ursäkt! – Clinton: Helvete heller!

1 av 2
NYHETER

I lördags gick Hillary Clinton till attack mot Donald Trump och sa att han utnyttjas av IS för att rekrytera terrorister.

– Jag kräver en ursäkt, hon ljuger, svarade den republikanske kandidaten.

”I helvete heller”, dundrar nu Clinton.

Den senaste serien av smockor som haglat mellan Demokraternas och Republikanernas toppkandidater inleddes i lördags under det förra partiets debatt i New Hampshire.

– Han håller på att bli IS bästa rekryterare. De går till människor och visar videos i vilka Donald Trump förolämpar islam och muslimer och därigenom rekryterar de fler radikala jihadister, sa Hillary Clinton.

Senare medgav en kvinna i hennes stab att de inte hade någon specifik video att visa upp, men att det i sociala medier cirkulerat kommenterar från rekryterare där klipp ska ha använts, skriver CNN.

’Clinton en orm’

Donalt Trump har de senaste två dagarna gått till hårt angrepp mot Hillary för hennes uttalanden.

”Jag kräver en ursäkt från Hillary Clinton för den vidriga storyn hon hittade på om mig i debatten. Det fanns aldrig en video”, ”Tror ni att Hillary Clinton kommer att be om ursäkt till mig för hennes lögn om 'videon' där jag utnyttjas av IS” och ”Det är demokraternas stora svaghet och inkompetens som har gjort att IS kunnat avancera”, skriver Trump på Twitter.

Tidigare har Trump kallat Clinton för en orm, i samband med att den senare debatterat med partirivalen Bernie Sanders.

”Han är inte seriös”

På måndagskvällen svarade Hillary Clinton:

– I helvete heller. Hillary Clinton kommer inte be om ursäkt till Donald Trump för att helt riktigt att pekat på hur hans hatretorik bara hjälper IS att rekrytera fler terrorister, säger hennes pressekreterare Brian Fallon i ett uttalande som bland andra NBC News citerat.

I den republikanska ringhörnan står även Jeb Bush. Men han står inte på Trumps sida, tvärtom.

– Det är till viss del befriande att kämpa mot en kille som inte är kvalificerad att vara president. Jag försöker visa att han inte är seriös. Han har nu sagt att Putin är en stark man och fin kille, samtidigt som han försöker stabilisera relationer med allierade. Han är inte seriös, sa Bush under en intervju med CBS Face the Nation.

Han sa också att han inte gillade att vara populär kandidat och att han i stället trivs med att jaga.

Miss i miss-tävling

Donald Trump har givetvis inte stått utan svar på Jeb Bushs kommentar.

”Han sa i dag att han inte vill leda i opinionen, att han hellre är där han är nu, två procent. Så pratar en förlorare, han kan inte vinna”, skriver Trump på Twitter.

Mitt i allt kampanjarbete har Trump tid för att se över sin tidigare ögonsten, Miss Universum-tävlingen. När vinnaren skulle utses blev något fel och Miss Colombia kröntes felaktigt, när det i själv verket var den filippinska missen som skulle vinna.

”Väldigt tråkigt vad som hände i går kväll under Miss Universum-tävlingen. Jag sålde den för sex månader sedan till rekordpris. Det här skulle aldrig ha hänt”, skriver Trump på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM