Expresidentkandidat jämför Obama med dödspiloten

Publicerad 2015-04-02

Republikanernas tidigare presidentkandidat Michele Bachmann jämför USA:s president Barack Obama med dödspiloten Andreas Lubitz.

”En förvirrad pilot som flyger hela sin nation in i klipporna”, skriver hon på Facebook.

På måndagskvällen lokal tid valde den amerikanska politikern och tidigare presidentkandidaten Michele Bachmann att rikta hård kritik mot USA:s president Barack Obama på sin Facebooksida.

Hon är kritisk mot Obamas hantering av avtalet kring Irans kärnenergiprogram som USA och de övriga medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd diskuterat de senaste dagarna. Hon jämför hans agerande där med andrepiloten Andreas Lubitz som tros ligga bakom flygkraschen i Alperna.

”Förvirrad pilot”

Hon skriver: ”Barack Obama är för de 300 miljoner människorna från de Förenta staterna vad Andreas Lubitz var för de 150 människorna ombord på Germanwings-flighten – en förvirrad pilot som flyger hela sin nation in i klipporna”.

Hon fortsätter: ”Efter det faktumet, bland pyrande rester av amerikanska städer, frågar de chockade överlevarna, varför gjorde han det?”

Inlägget har fått massiv kritik och har delats mer än 1 700 gånger på Facebook.

Sagt grodor förut

Michele Bachmann var kandidat för den republikanska nomineringen till presidentvalet 2012 men hoppade av mitt i kampanjen.

Det är inte första gången hon säger saker som väcker reaktioner. 2011 gick hon ut och sa att hon ville stänga USA:s ambassad i Iran, när den i själva verket varit stängd i 30 år.

Samma år sa hon också att amerikanarna fruktar för Sovjetunionens framväxt, 20 år efter dess fall.

Hon ska också ha förväxlat cowboyhjälten John Wayne med seriemördaren John Wayne Gacy och gratulerat Elvis Presley på födelsedagen när det var hans dödsdag.