Starka bevis för mord i Vivalla

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PAVEL KOUBEK/TT
Två personer har dödades efter skottlossningarna i Vivalla i juli förra året. Arkivbild.

Fem personer åtalas misstänkta för mord efter en uppgörelse i Örebrostadsdelen Vivalla i somras där två personer miste livet.

Ett av morden filmades och videoupptagningen är nu en del av bevisningen mot de åtalade.

Enligt åklagaren Krister Peterson är bakgrunden till morden en flera år lång konflikt där skjutningar tidigare skett. I åtalet hävdar han att två män kom till Vivalla för att konfrontera en tredje person.

Skottlossning utbröt och en av de tillresta männen träffades i bröstet, men avled inte. Den andre mannen sköt då det tilltänkta ursprungliga offret till döds.

Mord som hämnd

Som hämnd överfölls den skadade mannen och misshandlades så svårt att han senare avled. Misshandeln beskrivs som synnerligen brutal och flera av de åtalade personerna riktade slag och sparkar mot offret, som också ska ha blivit slagen med en motorcykelhjälm.

– Bevisläget är bra, särkskilt vad gäller misshandeln där det finns videofilm av händelseförloppet, säger Krister Petersson.

Stor utredning

Utredningen har pågått sedan juli förra året och en av de misstänkta hämtades till Sverige från Balkan. Ytterligare en person som misstänks för inblandning i ett av morden är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst.

Två andra personer åtalas samtidigt misstänkta för i sammanhanget mindre allvarliga brott med koppling till morden.

Tingsrättsförhandlingar inleds i Örebro den 13 februari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Vivalla

Örebro

Mord