Moderatpolitiker säljer sig med sex

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-09-10

Riksdagskvinnan fiskar efter röster med löften om privata nakenbilder

Den moderata riksdagsledamoten Anna Kinberg för en hård personvalskampanj för att behålla sin plats i riksdagen.

Nu säljer hon in sig hos svenska folket med sex.

Anna Kinberg.

Med nakenbilder och textmeddelanden med sexanspelningar, fiskar politikern Anna Kinberg efter väljarnas röster.

Det är på sin hemsida som hon bedriver sin valkampanj. Anna Kinberg står på 13:e plats på moderatlistan i Stockholm och kämpar nu för att få fortsätta sitta kvar i riksdagen.

Hon har stuckit ut hakan tidigare. För några år sen blev hon riksbekant för uttalandet att stockholmare är smartare än icke-stockholmare.

- Så här i valrörelsens slutspurt måste man ta till lite grövre kommunikativa metoder för att nå igenom. Tyvärr verkar kombinationen sex och politik vara det enda som funkar, säger hon.

Men medierådgivaren Paul Ronge tycker inte att sex och politik är en bra kombination.

- Det här är otroligt korkat och kontraproduktivt. Det här tyder på ett förakt för väljarna men de är alldeles för smarta för att gå på det här, säger han.

Inte den första politikern som provar knepet

Anna Kinberg är inte den första som provat att kombinera sex och politik. I förra veckan föreslog Kd-kvinnan Teres Kirpikli att det skulle bli mer porr i TV - ett utspel som hennes partikamrater inte uppskattade.

- Själv har jag fått blandade reaktioner. Mest tycker folk att det är positivt, ett annorlunda kul grepp, säger Anna Kinberg.

Är det svårare för unga kvinnliga politiker att synas?

Det är svårt för alla som inte är partiledare att komma fram. Men jag tror att det är svårare för kvinnor. Stereotypen av en politiker är en medelålders man, säger Anna Kinberg.

Hon får medhåll från Paul Ronge som dock framhärdar:

- Det finns dock inga genvägar. Att försöka sälja sig med beslöjad sexighet bekräftar bara de värsta gubbfördomarna. Det är synd om de som gör såhär, säger han.

Sex fantasier att läsa

Anna Kinberg har sex fantasier som läsarna kan ta del av på hennes hemsida som går i rosa toner och är dekorerad med pulserande röda hjärtan.

Här kan du också anmäla dig för att få veta en hemlis, få kärlekstips eller få se politikern naken. Alla du behöver göra för att få bilden är att fylla i din mejladress och skicka iväg, då kommer ett mejl tillbaka nästan omedelbart.

Men den som väntar sig något häftigt blir nog besviken. Det är nämligen omöjligt att se vad bilden föreställer.

- Det är en hemlighet mellan mig och min digitalkamera, säger Anna Kinberg.

Läs tidigare artiklar:

Susanna Vidlund