Den har inte en chans

NYHETER

Bert ratar elevernas låtval

1 av 4 | Foto: Bert tvekar inte att säga exakt vad han tycker och tänker.

Arbetet med att bli bättre artister fortsätter i samma höga tempo. I proceduren att hitta rätt låtar till alla elever är Bert inblandad i allra högsta grad. Som vanligt håller han inte inne med sina åsikter.

Vad hände egentligen strax innan Johans framträdande i söndags? Vi fick förklaringen till de lätt panikartade bilderna från helgens veckofinal då Monica puttade upp en helt oförberedd Johan på scenen. – Jag tänkte att jag ska väl inte upp nu, jag måste gå och kissa och dricka. Det var helt kaos, förklarade han senare. Huga – inför nästa veckofinal är det nog bäst att hålla reda på när det är ens egna tur att sjunga.

Mitt i röran spankulerade Bert omkring och kommenterade det gastkramande jämna resultatet: – Johan sjöng väl något sämre än Simon men han hade något starkare karisma, det var det som avgjorde det.

Simon tyckte givetvis det var enormt trist att vara den första att åka ut men Sophie tröstade honom: – Du är så jäkla bra.

– Man blir snabbt tajt, sade Peter och syftade på kamratskapen killarna emellan.

Hur det är med tjejernas anda vet vi än så länge ingenting om...

Ny vecka - nytt tema

Efter att återigen ha landat i vardagen var det dags att bestämma tema för veckan Efter en snabb omröstning avgjordes att musiken skulle komma från filmens värld. Kan bli spännande!

Därefter var det dags för att hårdanalysera sitt egna uppträdande tillsammans med Robert Dröse, showkoordinatorn och först ut var Per.

–Du har en jävla sjysst energi, men jag tror du måste lära dig att hantera den, ge inte allt på en gång. När det var Johans tur såg det snarare ut som om han helst av allt ville gömma sig bakom soffan. Det ser både osäkert och oproffsigt, suckade han självkritiskt. – Du måste lära dig att disponera, tipsade Robert...

Brutala sanningar

Medan ena hälften svettades inne hos Robert var det Sophies tur att sjunga upp hos Monica. En tuff uppgift eftersom hon är den jurymedlem som inte ville att Sophie skulle komma hit från början. – Jag känner att hon har haft en liten mur mellan mig och henne, förklarade Sophie.

Ett annat gäng passade på att bege sig till Mariann grammofon för att leta låtar tillsammans med Bert. Johanna presenterade en låt som hennes svägerska hade skrivit men Bert slog bakut direkt: – Den har inte en chans, för faan. Det får vara mycket, mycket bättre.

Å andra sidan uppmanade han dem att inte göra någonting som de inte känner för själva.

Lyssna och lär

Mångas favoritämne är Monicas masterclass och denna gång fick de även igång varandra känslomässigt. Under Davids sång började nämligen Johannas ögon sakta svämma över av tårar och när sedan Jessica klämde i med sin spanska ballad blev det för mycket. Johannas gråt tilltog medan hon varvade med häftiga skrattanfall. Man ska inte vara rädd att visa sina känslor heter det ju. Dagens mest rättframma tips var annars följande: – Var lite skitigare, lite mer rock'n roll!

Vi får väl se om våra vänner hörsammar Monicas råd.

Anna Bergstrand