Jag vet vem de jobbar åt

NYHETER

Affärsmannen Milan Sevo talar ut om gangsterkriget

Milan Sevo känner till att en utländsk dödspatrull har jagat honom.

- Jag vet vem som har skickat ryssarna. Men jag kommer inte att ta lagen i egna händer, säger han.

Gangsterkriget i Stockholm har skördat flera dödsoffer.

Polisen misstänker att det rör sig om strider mellan två konkurrerande grupper.

Foto: sköts - men överlevde Milan Sevo överlevde ett mordförsök i november förra året. "Jag hade tur, gudarna är med mig", säger han. För några dagar sedan frikändes han för mordet på en 32-årig man i Tumba. Mordet skedde bara ett par dagar efter att Sevo skjutits.

Polisen beskriver Milan Sevo som centralfiguren i gangsterkriget i Stockholm. Själv kallar han sig "familjefar och affärsman".

Hälsar på i Montenegro

När Aftonbladet når Milan Sevo är han i Montenegro och hälsar på släkt.

- Personer som jag känner har haft kontakt med ryssarna. De har förklarat att vissa människor har betalat dem för att likvidera en del av oss, säger han.

- Uppenbarligen har något gått fel. Enligt den information jag har så hade ryssarna fått handpenning för att göra vissa saker och pengarna har inte redovisats, berättar han.

Du blev skjuten förra året?

- Ja, kulan gick in på höger sida under bröstmuskeln och slog i nyckelbenet. Jag hade tur, gudarna är med mig.

"Min dag är förutbestämd"

Milan Sevo är övertygad om att ryssarnas uppdragsgivare är samma personer som låg bakom skottdramat.

- De vill väl inte ge sig. Men jag tar inte lagen i egna händer. Om det skett för tre år sedan hade det varit som att bjuda på "bröllop", men nu tycker jag inte det är värt det.

Varför vill de döda dig?

- Jag vet faktiskt inte, det är människor som lever på att trakassera affärsmän som jag jobbar med. Jag har gått emellan när de har betett sig mot folk som jag känner.

Hur orkar du leva under dödshot?

- Det är sådant man får ta efter allt skit som har varit. Jag är optimist, man kommer inte ifrån den dagen som är bokad. Jag är övertygad om att alla har sin dag förutbestämd. Det är inget att grubbla över.

"Aldrig mer affärer i Sverige"

Vad gör du för affärer?

- Det är i utlandet och det vill jag inte yttra mig om. Jag kommer aldrig mer att göra några affärer i Sverige. Det är inte värt att hålla på när man får skit för det.

Klart att polisen är intresserad av dig, du umgås ju med många tungt kriminella?

- Jag är uppväxt i en kriminell miljö och har mina vänner som jag aldrig kommer att vända ryggen. Att många av dem är kriminella är deras sak. Jag går med barnvagn och tar det lugnt.

Flera män har dödats i striderna mellan två kriminella grupper

Andreas Harne