Slut upp på norra läktaren och stötta Djurgården

NYHETER

Snart är tiden inne, det är dags att åka ut till "Råttsunda" ännu en gång. Den här gången är det dock inte vi som spelar rollen som hemmalag på denna minst sagt trista arena, som både vi och våra motståndare hammarby åker till i mycket stort missnöje, för att inte säga med kraftig ångest.

Vi som bortasupportrar, på hammarbys tillfälliga hemmaplan, kommer att ha ungefär samma förutsättningar som hemmasupportrarna att dominera på läktarna, och det är den enda fördelen jag ser med Råsunda.

Hammarbys säsongskort utgör en stor del av Råsundas långsidor, men detta ser jag faktiskt som en fördel.

De många djurgårdare som vanligtvis befinner sig på långsidorna kommer förhoppningsvis att sluta upp på norra och bidra till ett massivt stöd.

Det spelar ingen roll var du brukar befinna dig på Stadion. Slut upp på den norra läktaren och stötta Dif till seger på måndag!

En ganska uppenbar anledning som i alla fall bidrar till mitt självklara val av läktare är att biljetten är hälften så dyr som sittplatsbiljetterna. Seriöst, vem vill ge hammarby 150 kronor mer i vinst?

Vi har som besökare på den norra läktaren, som i vanliga fall är aik-klackens hemvist, möjligheten att åter igen visa alla gnagare och bajare att vi är nummer 1 i Stockholm.

Vi kommer med sång och tifo i absolut toppklass göra vårat bästa för att sopa mattan med hammarbys supportrar. Vi hoppas att järnkaminerna på planen ger allt dom orkar och gör detsamma med hammarbys spelare.

Det är många i våra led som har blivit oroliga inför derbyt på grund av DIF:s tama insatser i matcherna efter VM-uppehållet. Detta måste vi glömma så fort som möjligt och ladda om batterierna inför nästa match.

När vi slutligen befinner oss på Råsunda ska alla tankar om förluster, dålig uppslutning och liknande vara som bortblåsta.

Vi vann både på planen och läktaren i samtliga derbyn mot hammarby förra säsongen.

Nu måste vi ta fram den starka djurgårdsandan och ännu en gång visa vilka det är som bestämmer!

Robin Mengarelli Järnkaminerna