569 svenskar nu saknade

NYHETER

Polisens lista över saknade efter tsunamikatastrofen har minskat dramatiskt

Listan över saknade efter flodvågskatastrofen är långt ifrån klar.

Men antalet har minskat dramatiskt på polisens nya lista.

Här är de 569 saknade – län för län.

För en dryg vecka sedan saknades 786 svenskar efter flodvågskatastrofen i Sydostasien. Sedan dess har siffran minskat drastiskt.

I eftermiddag meddelade Rikspolisstyrelsen (RPS) att antalet saknade uppgår till 569 personer – 272 kvinnor och 297 män.

115 barn under 15

Siffrorna visar också att 115 av dessa är barn under 15 år. Och här intill ser du hur det totala antalet fördelas län för län.

Men ingenting är klart.

– Det återstår fortfarande flera veckors arbete innan siffran har stabiliserats på en definitiv nivå, säger Kjell Sahlsten, kriminalinspektör på Rikskriminalpolisen, i en presskommentar.

Alla siffror preliminära

RPS påpekar att alla siffror är preliminära. Ännu har man inte hunnit gå igenom det omfattande grundmaterial som lämnats vidare från UD i sin helhet.

I ett pressmeddelande skriver RPS att det fortfarande kommer in uppgifter som gör att antalet saknade både kan öka och minska. Och att listan därför är ”att betrakta som ett arbetsmaterial”.

Landets polismyndigheter har fortlöpande fått information om arbetet. Den nu aktuella listan har också lämnats vidare till dessa.

Flera har dock valt andra arbetsmetoder och satsat på att granska alla de personer vars anhöriga har fått lämna uppgifter och material för en eventuell identifiering.

Hittills har 15 svenskar bekräftats döda.

Antalet saknade

Här nedan redovisas antalet saknade länsvis efter katastrofen i Sydostasien. Den är baserad på listan med 569 saknade. 48 procent av de saknade är män, 52 procent är kvinnor. 20 procent av de saknade är under femton år. (Uppdaterad 2005-01-27 kl 16.00).

Mattias Lundell