Daniel somnade i solariet – vaknade stelfrusen och inlåst

NYHETER

Daniel Erdal, 32, skulle värma sig med ett solariebesök, och råkade somna.

När han vaknade en timme senare var han stelfrusen – och inlåst.

Videon inifrån ”porrgrillen”, som norrmannen kallar solariet, har blivit viral.

Trots två timmar på solariet blev Daniel Erdal från Bergen varken brun eller blid.

Det var en extremt kall vinterdag som norrmannen bestämde sig för att värma sig på solariet ”Brun & blid”.

Klockan var kvart över åtta när Daniel slöt ögonen och planerade att sola i 18 minuter. Då skulle han hinna hem i tid till fotbollsmatchen på tv. Men ingenting gick som det var tänkt.

Jag har uppenbarligen slagits ut av värmen. Fått narkolepsi eller solsting. När jag vaknar är klockan 21:10. Och jag är stelfrusen. Det är mörkt runt omkring mig”, skriver Daniel Erdal i ett inlägg på solariets Facebooksida.

Norrmannen tog sig ut i lokalen och upptäckte att alla var borta. Stället var stängt och strömmen hade gått.

Foto: Privat
Daniel Erdal råkade somna på solariet.

Många söker kontakt

Norrmannens skämtsamma skildring av de 45 minuterna som fånge inne på solariet har fått enorm spridning både i sociala och norska medier.

– Jag har bara fått positiva reaktioner. Flera hundra vänförfrågningar och folk som ”poke:ar” mig. Jag har inte blivit poke:ad sedan 2007, säger Daniel Erdal till Aftonbladet.

Eftersom han somnade nästan direkt vet han inte hur länge han hade legat i solariet innan strömmen gick.

Gud vet hur länge jag egentligen fick sol på kroppen. Fem minuter? 18 minuter? Jag lyckas med nöd och näppe lysa med mobilen. Tar på mig byxorna. Bak och fram”, skriver han på Facebook.

Iskall och blek

Innan batteriet på mobilen dog lyckades Daniel filma den öde lokalen. Klippet ackompanjeras av det välkända introt till ”Circle of life” från filmen ”Lejonkungen”.

Till slut kom en väktare och släppte ut Daniel, som inte bara hade missat matchen, utan dessutom var både iskall och blek.

Inte för att ni på Brun & Blid kan göra något år den här helveteskylan och strömavbrottet. Men vad gör vi nu? Ni kan ju inte låsa in folk”, skriver han till solariekedjan.

Har kompenserats

Brun & blid beklagar det inträffade och skriver följande:

Kära Daniel. Vilken dag. Allt detta när du bara skulle ha lite D-vitamin och sol på kroppen i sprängkylan. Inte ens vi kunde garantera sol när strömmen gick i Åsane, men självklart borde du ha fått komma ut!

Som kompensation har Daniel fått ett presentkort på 1 000 kronor.

– Det är mer än jag har använt på solarium de senaste fem åren. Planen är att använda upp alla före påsk, så blir jag så brun att jag måste skaffa nytt pass, säger Daniel Erdal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge